Dagarna går…

Nu har Mini vilat i snart två veckor – så länge har hon inte stått sedan hon var 4-5 år! I söndags så flyttade vi ut till Grava-Rud och familjen Kåberg. De har ordnat superbra åt oss, och Mini har fått en hage som inte är allt för stor, där hon kan strosa runt och käka gräs från morgon till kväll. Och äta, det kan hon. Jag tyckte kanske inte att det var jättemycket gräs, och gjorde iordning både morgon, lunch och eftermiddagshö som hon skulle få ute. Allt låg kvar nu på kvällen när vi kom dit… 😛

Idag var jag även inne på kliniken för att köpa nytt gips. Det behövdes bytas ut, och då passade jag på att fråga lite om hennes skada. Det blev lite chockartat och rörigt sist, och jag kanske inte kom på allt jag skulle fråga.
Först fick jag en bild utskriven från röntgen. Sen förklarade den trevlige mannen som jobbade där, väldigt ingående hur de såg på det, hur jag skulle tänka med gips och sko osv. Sen visade han mig på en riktig hov hur det kan se ut när det är en riktig fraktur.

För det är just det, Mini har en s.k. fissur. Alltså en spricka. Det kan fortfarande vara något annat, men om de ska gå på den bilden som finns nu, så är det diagnosen. Han sade att om hon får på en ringsko som håller ihop hoven, så kommer hon förmodligen kunna belasta hoven mer ganska så snart. Han svarade på alla våra frågor så bra, och det kändes så mycket lättare när vi åkte därifrån!
Här ser ni röntgenbilden – sprickan är där den röda pilen pekar:
IMG_8840.JPGMini fick sen komma in och bli omgipsad. Hon stod som ett ljus med hoven uppe i luften medan jag kletade på gipset efter konstens alla regler. Nu ska hovis få göra en sko åt henne, sen slipper vi hålla på med det.
Om 2 veckor ska vi in igen och kolla henne.

Jag hoppas på att kunna rida lite andra hästar under tiden, det är några som har hört av sig och vill ha lite hjälp! Jag börjar få abstinens nu…..

IMG_8835.JPG IMG_8832.JPG IMG_8833.JPG IMG_8836.JPGMini gillar sin box i stallet, där hon kan titta ut över boxkanten!

//Emma

En reaktion på ”Dagarna går…”

  1. Härligt att du fortsätter uppdatera här, tror väldigt många är oroliga och undrar över lill tjejen, jag gör det 🙂
    Sen är det synd jag bor 3mil iväg annars hade du gärna fått hjälpt mig med min tös, hon verkar vara lite lik mini i ridningen och vi.debuterar msvb om en månad, vore kul med expert råd 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *