Strömsholm!

Hoho! Nu har jag, Emma och Arras anlänt till Karlstad igen efter en snabbvisit på Strömsholm. Jag red Arras på dressyrbanan vid slottet igår i solen. Jag var inte ensam utan det var full rulle med många ekipage som red hejvilt överallt. Samtidigt var det hoppning på banan bredvid, hög musik i högtalarna och traktorer som harvade framridningsbanan. Det är litegrann som en cirkus att komma på så stora tävlingsplatser.

Arras är ju 17 år nu så han sköter sig bra, men vanligtvis åker man till en lugn tävlingsplats och går in i ett ridhus, värmer upp, går in i ett annat lugnt ridhuset, tävlar och åker hem. På Strömsholm ser det lite annorlunda ut med hästar överallt, försäljningstält, mycket folk och rörelser helt enkelt. Jag märker att det tar på Arras ändå med alla intryck. Speciellt igår kväll!

I morse när vi kom till stallet stod Arras och trampade i boxen. Han hade inte ens ro att äta upp frukosten och hade inte legat ner under natten heller. Det brukar han alltid göra så han var nog inte helt lugn under natten gissar jag. Vi styrde transport och bil till själva tävlingsplatsen.

På framridningen kändes Arras ganska fin. Jag hade helst av allt önskat att det var samma underlag på framridningen som inne på banan om jag ska vara petig. Det är ju samma för alla men jag märkte skillnad på Arras på framridningen jämfört med inne på banan.

Väl inne på banan var min känsla att Arras lade in lite handbroms och att jag fick driva för allt jag var värd. Jag skulle behöva fånga upp detta så att det blir lite luft och bärighet i rörelserna. 

Vi började tyvärr med en travökning som blev galopp, vilket medförde fyror i betyg av samtliga domare. Vi missade sedan ett byte där min hjälp inte nådde fram. Även där blev det fyror av samtliga domare. Sådana missar har vi inte råd med när vi inte kan få 8:or lite här och var i resten av protokollet! Vi fick dock fina betyg på våra serier och första piruetten var fin, andra lite sämre.

När jag gick ut från banan så var jag besviken och tyckte det var trist att vi inte kunde prestera bättre på den fina banan och inför all publik. Jag grämde mig över missarna också, ni vet hur man blir, kommer bara ihåg allt dåligt till en början. Det här var första starten för i år som jag upplevde Arras lite matt i benen, om det var underlag eller att energin helt enkelt var slut det vet jag inte.

Vi får gå ut i skogen och ladda batterierna på nytt 🙂

Det var många hästar som spökade bort sig där borta och också ekipage som var nöjda med ritterna men besvikna över procenten. Vi skrapade ihop 62,9% tillslut och med missar och matta ben så får vi se det som okej ändå. Domarna påpekade inte energin, så jag lyckades väl driva utan att det såg att för hemskt ut.  Fler bilder och film kommer, om det finns intresse för det. Nu har vi tävlingsuppehåll till slutet av juli!


      

Mats Eriksson: ”Mjuk ridning på lydig häst”. Ngt kort i sin form stundtals” (Han gav oss 7 på gångarter och 7 på ryttaren. KUL!)

Lena Svensson: ”Väl visat! Idag ngt snabb ist för påskjut o bärighet. Trevligt ekipage!

Johan Ekenberg: ” Ett ganska jämnt program men blir ofta lite hastig och snabb i benen, Behöver hitta mer bärighet”

Som ni ser så upplevde jag att; driver jag inte nu så blir det tvärnit. Det domarna såg var att han blev då lite snabb i fötterna istället för att växa uppåt – framåt!

/Maria 

4 reaktioner på ”Strömsholm!”

    1. Ja det är ju det! Jag var lite osäker på om det kunde vara underlaget som fick Arras att börja bromsa men jag vet inte riktigt 🙂 Hoppas du fick någon mer start med dig som kändes bättre!

      /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *