Tråkiga besked..

Vi var inne till kliniken med Mini idag, som för övrigt fick 20 guldstjärnor i uppträdande, och det blev ett oväntat besked.

Hon haltade en grad på böjt spår i vänster varv – en halv grad i höger. Hon reagerade dock inte speciellt mycket på visitertången, så veterinären tyckte att vi skulle röntga. 

Ingen böld syntes där heller, men däremot en tunn, tunn linje som gick i hovbenet. Dvs en befarad fraktur…

Det hade jag inte direkt räknat med, och nu står Mini med en gipsad hov, och ska in om tre veckorn igen. Då ska vi röntga igen, är det en fraktur ska den ha ändrat sig under tiden. Det finns en mikroskopisk chans att det är en böld, och då bör den ha kommit ut då med.

Fraktur = vila i 6 månader.

 
/Emma 

14 reaktioner på ”Tråkiga besked..”

  1. Vi var inne för några veckor sen med våran unghäst som visade samma på röntgen, såg ingen böld men en misstänkt fraktur. Men några dagar senare när dom tog av gipset och kollade då hade en böld spruckit lite grann men dom fick dock söva henne och skära rent ordentligt men jag håller tummarna för er med att det bara är en böld!

  2. Men nääe :((( Kan försöka muntra upp lite med att en av hästarna på jobbet fick en likadan skada, och att det läktes snabbare än så och att han är helt återställd nu!

  3. Usch, håller verkligen tummarna för att det inte är så farligt som befarat!! Förstår verkligen att det känns tungt men försök o inte ta ut ngt i förskott (skriver en som alltid tar ut det värsta i förskott o brukar vara helt knäckt).

  4. Så tråkigt, hoppas på en okomplicerad hovböld som snabbt går över 🙁

    *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

  5. Så trist 🙁 Men även om det är en fraktur så kommer ni att överleva det. Man vet inte hur man gör det, men man bara tar en dag i taget och överlever.

  6. Usch vad tråkigt. När jag var in med min och trodde det var en böld visade dig sig vara en inflammation i sulan, dom skar lite i sulan och då kunde man se en rand där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *