Hej från mig!

Igår var vi som sagt till Segerstad för att trimma lite extra inför tävlingen i helgen. Jag åkte själv med Arras så tyvärr har jag varken bilder eller film, men jag ska göra mitt bästa för att minnas tillbaka och skriva så gott jag kan.

Jag känner mig alldeles superglad bara av att sitta och tänka tillbaka på träningen. Vilken underbar träningskompis han är Arras. Han har blivit så mycket mildare i huvudet och mer benägen att faktiskt ändra sig och ta i mer när vi kräver det. Vi har ju haft en del problem med temperamentet och humöret genom åren.

Något som blev en ”Aha-känsla” för oss var när Anki bad oss om att aktivera och fånga upp för att lägga mer vikt på bakbenen och sedan få honom att ta för sig uppåt framåt. Till en början tog jag halvhalter som blev lite för uppstoppade. Jag engagerade och när jag tog halvhalten så stoppade han upp för mycket. Anki bad mig då att aktivera och när jag tog halvhalten så ska han gå kvar i samma tempo men bli mer aktiv! Jag fattade vad hon menade och provade att aktivera och ta halvhalter utan att han skulle backas tillbaka. WOW, där fick vi till mer lyft och mer kraft i benen!! (Detta skedde inte på ett voltvarv utan vi fick ju göra några försök innan det Aha-upplevelsen infann sig).

Vi provade några linjer ur Intermediaire A. Piafferna från skritt var Anki mest imponerad över. Det har ju hänt så mycket med dom under så kort tid. ”Jag sa ju att du skulle ha kvar honom ett tag till” sa Anki, så glad över att Arras utvecklas så fint. Slutorna är ju fortfarande kämpiga. Det svåraste är att han ska vara aktiv och samtidigt mjuk i innersidan, han kan vara aktiv och fin men då tappar vi mjukheten i sidan. När han är mjuk i sidan så tappar vi snurret i bakbenen….vi kämpar vidare med dem.

Såsmåningom red vi igenom programmet. Det gick över förväntan bra. Ökningarna i trav var fina, serierna satt. Slutorna var okej men jag måste se till att få upp honom på yttertygeln och få med bakdelen ordentligt. Passagen var bra, jag måste se till att han verkligen kommer igång utan att han rinner ifrån mig. Piafferna var fina så de hoppas jag att vi kan få till även i helgen. Arras blir ju lätt ganska joxig när han vet att han snart ska få komma igång i trav eller galopp från skritten, så det gäller att han är mellan hjälperna för att gå upp i piaff. Sista passagen på medellinjen är ju ingen barnlek direkt men Anki tyckte den var bra. Jag måste vara noga med att inte få höger bak till höger om mig bara…

Nu ska jag till stallet och rida ett lösgörande pass så att han är mjuk och fin imorgon 🙂 Vi hörs mer i helgen!

IMG_1707

 

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *