Bra träning igår!

Igår fick vi till en riktigt bra träning för Anki. Vi bestämde att vi rider igenom Intermediaire A på torsdag för det programmet har jag inte ridit på länge. I det programmet ingår saxen i trav (Hujedamig), korta slutor i galopp, piaff från skritt och trav, passage på medellinjen bland annat! 

Jag ska lägga mig och memorera programmen innan jag somnar ikväll, då brukar jag somna gott av någon anledning. 

Arras gick fint igår och jag fick jobba med att driva upp galoppen så att han inte lutar sig ner på vänsterbogen, upp och fram med bogarna. Händerna fick jag hålla framför mig med tummarna framåt mot öronen, tänk Charlotte Dujardin sa Anki, hon flyttar minsann inte en millimeter på sina händer!! 

Vi jobbade med slutorna i trav, så gott vi kunde inne i tältet. Jag måste se till att få med mig bakdelen och samtidigt ha en mjuk innersida. 

Bytena i varje gjorde vi några sekvenser av, först bara ett-två för att sedan göra 7-8 stycken och det gick fint. Vi jobbade också med passagen och piaffen. Piaffen som Anki tycker har utvecklats mycket på kort tid. Jag MÅSTE våga sätta honom lite mer på stället. På banan går han iväg för mycket. 

Passagen då? Jo där måste jag tänka att jag inte ska sitta och driva i exakt samma takt som Arras springer i, jag måste driva lite kvickt och effektivt ”kick-kick” och efter det låta honom vara, när jag känner att han har fin energi och lyft så kan jag driva lite mer i takt. Men just när jag vill ha lite mer reaktion så kan jag driva lite mer i otakt skulle vi kunna säga 😉 

Idag tömkörde jag Arras eftersom det regnade som bara den. Imorgon ska det bli sol så då rider jag ut, kanske några varv jogging på utebanan så att han kan få sträcka ut i galopp. Det beror lite på hur underlaget ser ut. 

Här har vi en av startlistorna från kommande helgs starter:

  
  /Maria 

2 reaktioner på ”Bra träning igår!”

    1. Det är så alltså? Jag och Anki dividerade om det igår men hon trodde det var från trav, vad BRA tycker jag!! Och tusen tack för upplysningen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *