Utvärdering munkpeppar!

Nu har Mini ätit nästan en hel hink med munkpeppar, sedan ca 2 månader tillbaka. Hon har varit lite besvärlig på vårkanten tidigare år, inte så att hon visar jättebrunster eller blir tjurig, utan mer att hon blir loj och trött.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro om detta! Men faktum är att Mini har varit piggare än någonsin den här våren. Visst har hon haft dagar där hon varit mindre framåt, men det går inte att jämföra med hur hon var förra året vid samma tid. 

Kanske är det så enkelt att hon är starkare nu och orkar med arbetet bättre, eller så funkar det faktiskt! Nu funderar jag bara på – hur länge ska man fortsätta ge det? Hela brunst-säsongen? Eller räcker det med att ge under ”hög-brunsten”? (Alltså på våren..)

Nackdelen med munkpeppar är helt klart karenstiden, jag måste tvätta ur krubban mellan varven och ger henne inte foder ur samma hink när det närmar sig tävling. Lite krångligt, men å andra sidan får Mini en rentvättad krubba ofta! 🙂

  
Drygt 300kr kostade den här hinken, men då räckte den som sagt drygt 2 månader!

/Emma

3 reaktioner på ”Utvärdering munkpeppar!”

  1. Vi gav tillskott som till största delen består av munkpeppar till vårt sto. När betet började så slutade vi med det eftersom hon blev så slampig. Hon flörtade med varje valack som fanns i närheten. Sen började vi ge igen i god tid före vårbrunsterna.
    Nu när hon är äldre behöver vi inte alls ge tillskottet.

    1. Hm, den finns lite överallt, googlade bara på Munkpeppar! 🙂 Tror att den butiken hette något med Equis…typ. Men det är lätt att hitta! 🙂 /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *