Hepp, hepp!

Livstecken från Marias bloggkompis kommer här! 🙂

Jag har lyckats knåpa ihop ett eget schema, och det föll sig så att jag har nu gjort 10 dagturer på rad, både på min praktik och på jobbet. Härligt för mig som hatar att gå upp före klockan 7 på morgonen… Men nu gör jag praktik på ambulansen i Karlstad så det är lätt värt det, fy tusan så kul det är! 😀

Men det gör också att jag har svårt att hinna med att rida så mycket som jag vill, så det har blivit lite ”varannan-dag-ridning”. Jag håller även på med denna sadelprovning, åååå vad jag hoppas att vi hittar en sadel snart!!

Igår på Anki-träningen provade jag en Equipe Oracle som Jonna i stallet har. Den låg ganska bra på stallgången, men när jag hade ridit ett tag så hade den åkt fram. Sen blev Mini väldigt jobbig, och jag trodde det berodde på att jag inte ridit så ordentligt sista tiden. Hela hon lutade åt höger, och jag hade stora problem att få henne med åt vänster. Hon tryckte ut höger bak konstant, och jag kände lite att hur i hela friden ska vi kunna styra runt en Msv A på lördag?!

Idag red jag i en Childeric som jag har provat, den åkte också fram då, men idag la jag fjärilspadden under, så då låg den still. Mini var som en annan häst! När jag samtidigt pratade med Maria om gårdagen, så hade hon sett att Mini puttade ut mig och hela sadeln (Equipen) åt höger, så det var inte konstigt att det inte gick att svänga.
Med Childericen så satt jag helt mitt över hästen, vilken underbar känsla… 🙂 Dock passar inte riktigt den sadeln optimalt, även med padden så tryckte den lite, lite framtill.

Fortsättning följer. Nu ska jag rida med min gamla sadel ett tag, Mini spänner sig rätt bra med alla dessa sadelbyten, och nu ska vi ju tävla 2-dagars till helgen, så spänningar är det sista vi behöver!

IMG_8598.JPG Den här Childeric DFI låg bra innan ridning…IMG_8600.JPG

Men åkte fram under tiden! Den låg som sagt bra med padd, men inte helt optimalt.IMG_8628.JPGHär provar vi en Childeric DSG, men den tyckte jag var lite för stor, både för mig och Mini.
Båda dessa sadlarna kommer ifrån Lantz Sadelkammare!

//Emma

4 reaktioner på ”Hepp, hepp!”

  1. Har du provat Antarés till Mini? En väldigt skön sadel tycker jag som ger känslan av att komma nära hästen. =)

    1. Jag provade Marias lite snabbt idag, den låg dock inte så bra på henne. Men en trevlig sadel, absolut! 🙂 /Emma

  2. Tycker den sista på bilden ser ut att ligga optimalt! Ser inte stor ut.?! Samt att den är djupare i sitsen borde göra att den eg känns mindre att sitta i. Har du testat rida i den?

    1. Då luras nog bilden, för vi som tittade på den var alla överens över att den var för stor! 🙂 Sen håller jag med om att den inte låg så illa, men det gjorde inte den bruna heller.
      Vi letar vidare! 🙂 /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *