Hej på er!

Det är allt lite dålig uppdatering här för tillfället tycker jag. Vi får allt se till att förbättra oss, och vi vill gärna att ni är med och kommenterar!

I helgen har Arras varit så himla fin. Jag red på kandaret igår och efter att ha pratat med Elin som hoppade Arras så hade jag inte jättehöga förväntningar. Han var mjuk, fin i kontakten och pigg som en mört. Jag älskar när Arras har mycket energi och är sådär kvick i fötterna. Allt blir så mycket enklare då.

I Örebro om två helger ska vi rida Intermediaire A igen och nu är det dags att titta lite på det programmet. I slutet rider man upp vid A i galopp på medellinjen, saktar av till trav och travar en punkt för att sedan gå över till passage. Jag provade den sekvensen igår och det var väldigt svårt. Vi missuppfattade varandra, Arras galopperade på stället och vi tragglade en del med just det där. Vi provade samma sekvens idag och Arras tycker ju att det är lite jobbigt att han måste vara SPIKRAK i passagen, vill gärna peta ut höger bak några centimeter till höger om sig. När jag rider rakt mot spegeln så blir det väldigt tydligt när någon kroppsdel inte är på plats.

Det där får vi fortsätta öva på. Men annars kändes det super och jag hoppas att vi kan hålla kvar den här formen.

Idag red jag även Elton och Montana. De ska tävla redan på torsdag och fredag till veckan, då på hemmaplan. Hannah och ponnyerna tränade program medan jag lade fokus på att hålla Elton mjuk och lätt i fronten. Montana gjorde jag mycket skolor på i olika gångarter och såg till att han jobbade genom kroppen på ett bra sätt. Jag är nöjd med båda två!  

 

/Maria 

2 reaktioner på ”Hej på er!”

  1. Jag vill bara berömma er! Jättebra blogg med intressanta inlägg, trevlig ton och jättebra attityd till både hästar och folk !

    1. Hej! Vi blir så himla glada av att höra detta, det är alltid kul att ”logga in” på bloggen och mötas av fina kommentarer, eller bara frågor, tankar etc! Det är roligt och mer levande om folk kommenterar 🙂 Tack tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *