Första starten på Hammarö!

Då var första starten avklarad. Som jag var orolig för att inte komma ihåg vart jag skulle! Man rider snett igenom ridbanan ungefär hela programmet, hela 10 gånger korsar man medellinjen på något sätt och det gäller att komma ihåg vad man ska göra alla dessa gånger. Phuh, helst svett bara av att tänka igenom programmet.

Dock passade det här programmet oss bra då det är mycket travökningar och det behöver vi för att få lite sprutt inför passagen. Idag hade jag som mål att rida över 60%. Vi är nybörjare i klassen, första gången vi rider det och det är ju svåra moment med. Jag fick superbra hjälp av Anki på framridningen och vi fick igång piaffen bra. Något vi inte fick till var bytena i varje där han inte tog hjälpen till vänster, det krånglade lite men vi ville inte haka upp oss på det. Han kan ju det annars…

På banan var Arras fin, vi fick inte till slutorna i trav som är vårt ”värsta” moment kan man nog säga. Böjd och mjuk i sidan samtidigt som man ska korsa över och göra en brant sluta är ju nästan fysiskt omöjligt…så är känslan, haha. Passagen gjorde vi bra idag, vi fick dock allt mellan 5 och 7 på den. Piaffen var MYCKET bättre än Lidköping då vi fick allt mellan 2 och 4. Idag fick vi upp till 6,5 på piaffen som högst, vilken ökning!

Vi missade tyvärr bytena i varje men så kan det ju vara ibland och jag oroar mig inte över dem. Jag är jättenöjd med dagens ritt, att jag red rätt väg och att vi fick till svårigheterna bättre än sist. Det finns mycket kvar att plocka fram ur Arras, det är himla kul. Jag lyckades även uppfylla målet att rida över 60%, vi fick 61,4% och återigen, Lena Mårtensson hade oss över 63% och det är banne mig inte dåligt 🙂

Anki tyckte vi gjorde en bra ritt, hon tyckte att jag skulle vara jättenöjd. Vi hade hoppats (efter ritten) på någon procent till idag men men. Huvudsaken är att vi är nöjda!

IMG_4627IMG_4632IMG_4667

Grattis till Elin Hassellund som gjort jättefina resultat med Simson under helgen. Grattis också till Hanna Walfridsson som blev placerad i dagens Int B, superbra gjort!!

/Maria

 

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *