Bra och mindre bra!

Det går lite upp och ned i Minis värld just nu. Förmodligen pågrund av väder och brunst, men också för att nu börjar damen få ta i lite mer än vad hon har varit van vid!

Utomhus är det inga problem med framåtbjudningen, och Mini visar ganska tydligt att hon hellre vill vara ute, än inne. (Jag fick dra hem henne när jag skrittade fram ute häromdagen, hon ville inte vända..!) Tyvärr, så måste jag rida inne mellan varven, vår utebana har inte världens bästa underlag, och den blir extremt dammig snabbt, speciellt nu när det inte har regnat på ett tag.

Det är verkligen ingen katastrof inne heller, men när jag rider utan sporrar, ja då är det svårt att få till någon samling. Hon lyssnar fin-fint fram och springer gärna snabbare än vad jag tycker, men när vi ska samla, eller flytta åt sidan – ja då struntar hon lite i mig. Däremot kommer hon alltid igång efter en halvtimme eller så, men den halvtimmen känns väldigt lång och jobbig ibland.

Nog om det! I måndags red jag lektion för Anki hemma på Sörmon. Då fick vi främst hjälp med att få igång bakbenen mer i piruetterna, och även i travökningarna. Anki sprang med och hjälpte till lite med ett spö bakom (mest snärtar i luften så hon förstår att ”jahaaa, ska vi öka här – okej!”). Mini blev väldigt fin mot slutet och verkade nöjd  med sig själv. Hon fick väldigt mycket klappar och godis…

Dagen efter begav vi oss ut till Segerstad för ytterligare en lektion för Anki – LYX med träning två dagar i rad!! 😀 Mini kändes suuuuuper från start! Bakbenen var med från första steg, och hon var pigg men ändå reglerbar. Jag fick henne till ett härligt schvung i traven och även en fin form. Sen faller det lite i galoppen, där hon vill höja formen. Rent tävlingsmässigt är den formen inte för hög, men hon blir väldigt opåverkbar där, och det går liksom inte att göra något.

Vi fick en hel timmes träning, där vi red igenom programdelar, tränade ökningar och piruetter. Jag måste vara noga med nu fram till tävlingen, att hon verkligen ska lyssna på höger skänkel och inte gå emot den. Det syns lite i hela programmet (vi red igenom det på slutet), att hon tummar lite på den hjälpen och då kommer misstagen.

Jag har INGA förväntningar på fredag, men det vore ju kul att komma över 60% igen. Startfältet är grymt och vi startar sist av alla.

Lite bilder från de senaste dagarna:

IMG_8529.JPGRedo för träning på Segerstad Dressyrstall! Till min glädje har mamma hittat mina gula lindor, jag kom inte ens ihåg att jag ägde dessa! 🙂

IMG_8469.JPGIbland är Mini ”lite” spänd, då är det bäst att man byter med hela sin lilla kropp. Så att matte inte riktigt kan sitta still… 😉

IMG_8540.JPGÄntligen har hon premiär-rullat sig ute för i år! Utan täcke och nybadad var hon.. Fram med borsten!

//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *