Tävling Strömsholm, Msv A:1!

Igår styrde vi bilen mot Strömsholm för en start i Msv A:1. Minis andra i sitt liv. Och min med. 🙂
Startfältet var inte och leka med, och det var full klass (40st). Riktigt inspirerande! Det var en regional klass, men det känns som att en nationell Msv A skulle i princip se ut och dömas på samma sätt.

Framridningen var i Minis värld en katastrofplats. Hon var så rädd och så spänd, det gjorde inte saken bättre att ryttare som rider de här klasserna tydligen struntar fullständigt i allt vad hänsyn heter – men mer om det i ett eget inlägg! (Jag var något irriterad…)

Tyvärr så fick jag inte till en bra känsla inför starten, och Mini var helt slut i både kropp och huvud när vi kom in på banan. Jag fick henne inte riktigt över bakbenen, hon var lite lång i formen och då blir det inte högre betyg än 6. Några större missar var det väl inte, hon taktade i slutet av den ökade skritten, synd för där är det ju koefficient.

Som sagt mycket 6 och 6,5 – stolt över en 7:a på vänster piruett! Fick även en del 7:or på bytena, och då måste jag komma ihåg att för bara ett år sedan var jag överlycklig om hon fixade två av fyra byten inne på banan. Nu satte vi alla. Eller ja, Mini ville glänsa lite i serien och började byta i vartannat istället. Så åt ena hållet bytte hon i vartannat och åt det andra hållet blev det i vart fjärde. Själv tycker jag att om man slår ut det – ja då blir det ju faktiskt i vart tredje, men vi lurade inte domarna på det, utan fick betyg 2-4 med kommentaren ”räknefel”. Mini måste sluta med ”jag-kan-själv”, för uppenbarligen har hon inte lärt sig att räkna… 😉

Efter start var jag väldigt missnöjd, främst på grund av uppladdningen. Jag var jättenöjd med Mini, men jag vet ju att vi kan mer. Men som sagt, vi är nybörjare och kan inte på långa vägar jämföra oss med de andra som var med. Mini är inte, och kommer aldrig att bli, en sprattelhäst med benen uppe i taket. Men vi kan iallfall göra jämna ritter i bra form, och hon kan visa upp fina skolor. Det vinner man mycket på i längden, nu ska vi bara få fram det inne på banan också.

Resultatet blev iallafall 60,85% och vi kom INTE sist! 😀
Domarna hade oss på 61,97 (Domare E), 60,34 (Domare C), 60,23 (Domare M).

Kommentarer:
Domare C: Jämn uppvisning. Positiv häst. Skulle önska ngt mer energi och bärighet.

Domare M: Trevligt ekipage, mjukt ridet! Idag ngt kort i sin gång.

Domare E: Mjukt visat! Stundtals ngt kort i sin gång. Bra grundform!

IMG_8372.JPG

//Emma

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *