Ny vecka!

Hej på er. Ny vecka och nya möjligheter!

Idag red jag i tältet, dock inte för Anki. Jag ska nämligen åka ut till henne imorgon och träna i hennes ridhus. Det ska bli skoj. Jag kommer att göra så de tre närmsta veckorna så att vi kan trimma lite på program och programpunkter. Idag åkte kandaret på (det var ett tag sedan nu) och det var längesedan som Arras var så hemsk i kontakten. Jag försökte verkligen driva till en stadig hand, men fick verkligen inte till ett mjukt stöd. Arras var inte alls tillfreds och jag försökte vara mjuk, men ändå joxade han väldigt med bettet. Han var ”av och på” idag. Väldigt svårt!

Det är väl lite typiskt såhär några dagar innan säsongsdebuten? Jag ska helt klart rida på träns imorgon, det som Arras fungerar bäst på under veckan blir mitt val till tävlingen. Just nu lutar det åt träns och jag undrar om vi kommer vara ensamma om det valet i min klass…

Nu hoppas vi på att Arras och Mini peppar varandra inför Strömsholm 🙂

IMG_3291

/Maria 

6 reaktioner på ”Ny vecka!”

  1. Tack så jättemycket! Jag tror säkert att Arras är mer tillfreds med tränset, så jag hoppas att vi är i form till helgen! Hälsa på oss om du ser oss 😀

   Hälsningar, Maria

 1. Jag kommer åxå tävla på träns ( PSG), när jag ska tävla . Kommer säkert vara ganska ensam, men det är ju valfritt så….Lycka till och varför inte rida på träns om det känns bäst!?

  1. Härligt! Jag såg ett ekipage i Msv A i Lidköping som red på träns, resterande red på kandar…av de jag såg då! Jaa jag ska absolut rida på träns om han känns bäst på det, ingen tvekan. Han har dock gått bra på kandaret under vintern och jag upplever att allt blir lite lättare på kandaret när det kommer till att göra svårare rörelser, ingångar till- samt övergångar i saxen, piaffen, passagen, piruetterna etc. Men är han inte tillfreds i kontakten så blir det pannkaka och då kommer jag utan tvekan rida på tränset! 🙂

   Lycka till själv! Hälsningar, Maria

  1. Vad kul att höra! Undrar vad de använde för bett, det finns ju en hel uppsjö.. Jag har till exempel aldrig använt ett rakt bett på Arras 🙂 blir att prova någon gång!

   Tack så mycket!

   Hälsningar Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *