Lördag och trimning!

Idag har det trimmats lite på tre fina pållar. Elton var först ut, han är i fortsatt fin form. Jämn i sidorna, och gillar att samla sig. Till och med att jag fick be honom att ta för sig framåt så att han inte kortar ihop sig alldeles för mycket. Han måste ta för sig framåt utan att bli långsam och lång.

Elton ska gå en Lätt A:1 imorgon på Hammarö med Hannah så då får vi hålla tummarna på morgonkvisten. Montana red jag efter Elton. Han hade varit fin med Hannah men lagt huvudet lite på sned i slutorna. Jag jobbade mycket med högerslutorna på honom, att han skulle böja sig i sidan och bli mjuk i höger sida.

När jag fick honom i en bra böjning så gick det inte riktigt lika lätt åt sidan, men han var inte svår att övertala. Jag red även några uppridningar i galopp där jag tydligt såg i spegeln att han lade nosen lite på sniskan, så jag gjorde svag öppna till höger för att rätta till den lilla snedheten. Jag tror att Hannah rider in i vänster varv på Montana, men det kan vara bra att lösa ändå såklart 😛 De ska starta en Lätt A:P1 imorgon på Hammarö!

Arras red jag med nya tränset, han är så vacker i det. Jag valde ett ganska tjockt tredelat bett idag för att variera och prova lite annat. Det är ju faktiskt så att betten har betydelse och jämför jag ett tjockare tredelat med ett kandar med stång och bridong/bett, så blir det ganska så stor skillnad… Det är ju helt klart enklare att få till det lilla extra finliret med kandaret, lättare att lyckas med de där halvhalterna med mindre hjälper. Det märktes när jag skulle göra svårare rörelser som krävde mer samling. Ja ni, det är inte helt enkelt för jag gillar ju träns lite bättre trots allt…

Det är ju dock bra att byta bett, variera tjocklekar, varianter och också nosgrimmor tror jag. Arras var mjuk och fin idag men det vi fick jobba med var att han skulle lyssna bättre på mina halvhalter. Jag värmde upp som vanligt och OJ vilken skillnad det är när man ridit två hästar innan. Sedan växlade mellan trav och skritt, jag saknade av vid varje bokstav. Här kan vi snacka om grundjobb. Tyckte jag att han drog lite i mig så gjorde jag halt. När jag tyckte att han saktade av mjukt och precis på hjälpen så valde jag så småningom att göra en halvhalt vid varje bokstav.

När jag hade jobbat såhär, så kunde jag sätta lite mer tryck och han lyssnade på mina halvhalter bra!
  IMG_4302

 

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *