Ni har väl inte missat?

Ni som följer oss på Instagram eller Facebook vet vid det här laget att jag äntligen har köpt en sadel. Det blev en Antares sadel från Lantz Sadelkammare. Den är mjuk, den har ett bra grepp i lädret, den är bred i kanalen och mycket plats för bogarna. Den är lätt och fin och hamnar inte så att den trycker bakom skulderbladen som alla andra sadlar jag provat. Jag gillar den jättemycket 🙂

Nu gäller det bara att bestämma vilken padd jag ska köpa för att ”padda upp” den lite framtill. Jag ska titta runt lite på mässan imorgon så får vi se vad jag väljer. Just nu har jag ridit med en fjärilspadd men jag vill gärna ha en hel padd så att det inte blir några skarvar under sadeln. Arras kommer att ridas av Emma Andrée imorgon så han är i fina händer. På lördag ska jag med familjen Elton/Montana till Filipstad, det ska bli kul att se alla fina ponnyer. Någon av våra läsare som ska dit också?

Elton och Arras var väldigt fina idag. Arras var inte alls i form igår så då blev det ett ganska ordentligt pass för oss, idag däremot var han jättefin så jag red ett kort pass på honom. Elton är jättepigg och skuttar liksom fram första delen av passet, han tar som små passagesteg vart tjugonde steg och i galoppen så skuttade han lite bakut innan han hade sprungit av sig lite, så otroligt söt. Jag gillar när han är sådär pigg, allt blir så mycket lättare då.

Hoppas att vi ses imorgon på mässan!

 

 

/Maria

20 reaktioner på ”Ni har väl inte missat?”

 1. Absolut inget illa ment men du vet ju att du aka köpa en ny sadel och vill att den ligger perfekt varför inte ta ut en utspolade som kan hotta den perfekta sadel ? Du köper väl en ny för att den du har ockaå ligger bra men inte perfekt? Varför byta från en halvdan till en halvdan ? Ta ut ett proffs som aka. Hjälpa Peter Winslow sharpman eller någon duktig i närheten ? Känns bara like kontor varför padda upp istellet för att köpa en bra som ligger bra . Jag har också padd under både dressyr och hoppsadeln för stötdämpningen skull men tar jag bort den ligger den korrekt bara att den blir lite vid då padden är anpassad tillsammans så för
  Ryggen är den korekt men tar jag bort förändras inge utom vidden varför kompensera ? Onödigt att köpa nytt så

  1. 🙂 Arras är lite tom bakom skulderbladen, vilket är vanligt bland äldre dressyrhästar. Samtliga sadlar jag provat har ”kilat fast” nedanför manken. Jag har då pratat med många sadelutprovare som säger till mig att jag ska köpa en något vidare sadel som jag kan padda upp något framtill, förstår du hur jag menar? Så att den inte ska trycka nedanför manken. Jag red i Antaressadeln idag med en tunn Eskadronpadd framtill (sådan som man har under lindorna) och sadeln låg långt långt mycket bättre än alla andra sadlar jag provat. Det finns mycket mer utrymme vid manken och för bogarna att röra sig ordentlig!

   Jag kunde ha köpt en sadel som jag inte behövt padd till, men då hade den tryckt där jag beskriver och det vill jag inte!

   Hoppas du förstår mitt val, jag har valt sadel med hjälp av människor som verkligen kan 🙂

   Mvh Maria

   1. Helt rätt ju! En utprovad sadel som passar Utan padd riskerar ju dessutom att bli för trång om man lägger till en padd! De som vill ha padd behöver alltså prova ut sin sadel Med padd 🙂

 2. Underbart 😀 Grattis! Så härligt att höra att du äntligen hittat rätt i denna enorma djungel som man inte vill irra runt i allt för länge! Jag gråter dock en liten tår när jag inser att det inte blev en Childeric DI 😉 😉 Haha! Ärligt talat så tror jag inte att den hade varit optimal för dig. Jag testade även Antares-sadeln till min häst när jag provade allsköns sadlar och jag trivdes inte alls i den. Inte heller min häst. Så det var nog inte meningen helt enkelt 🙂 Lycka till nu med att hitta padd! Rekommenderar som många andra Mattes!

  1. Ja riktigt härligt! Mina ben kanske vill ha Childerics knästöd men Antaresen är också riktigt skön och den ligger bäst på Arras av de sadlarna jag provat =) Jag har faktiskt köpt en gelépadd som har en frontriser, den kommer på posten i veckan, men funkar inte den så kanske det blir en Mattes =)

   /Maria

  1. Ja, många gillar den 🙂 Jag tycker att den är lite tjock…har använt den till Arras! Nu har jag faktiskt beställt en gelepadd istället med frontriser, vi får se om jag gillar den 🙂

   Med vänlig hälsning Maria

   1. Gillar Geléoaddar också, de ligger ju väldigt stilla! Dock är ju inte hållbarheten så bra :/ lycka till! 😀

 3. Jag vet precis vad du menar, min häst är likadan när han är i full träning. Han behöver mycket plats att röra sig på så det går ej att ha smalare sadel. Det är inte så bra att använda riser pads. Köp en bra fårskinnspad som inte är för bulkig, jag rekommenderar Christ, EJ Mattes. Då höjs hela sadeln upp så att den inte hamnar för nära manken och bogbladen hämmas utan att man förstör sadelns balans. En fårskinnspad bygger ffa på hästen, ej sadeln.

  1. Jag får prova den paden jag har beställt så får vi se vad jag tycker om den. Jag har en fårskinnspad som inte går att bygga, så jag kan använda den om jag vill! 🙂

   Med vänlig hälsning Maria

 4. Kan tipsa om en Trapezius padd från Eskadron. Helt klart bäst! Har provat många varianter av paddar som lyfter sadeln framtill.
  Lycka till i letandet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *