Snart lov!

Nu har jag en arbetsdag kvar och sen har jag lov, hur gött är inte det? En av de fina fördelarna med mitt yrke. Vilken tur också att jag har hästar att rida för vad hittar man på en hel vecka när man inte jobbar annars?

Idag red jag mitt första mer ordentliga pass på Arras sedan….jag minns inte när? Det har varit så mycket annat nu ett tag med sadlar hit och dit och dressyrpaus mitt uppe i det. Jag ville först se till att han var mjuk i sidorna och jämnt på båda tyglarna. När jag rider rakt fram, vill jag kunna ställa lika lätt till höger som till vänster. Jag har upplevt att det är lättare att ställa till höger, så jag jobbade på att få honom lite mjukare i vänsterställningen.

Han kändes okej till en början, men han släpper inte igenom riktigt lika bra med Oraclesadeln (som jag lånar av Jonna i stallet), som med Childericsadlarna jag ridit i, men den är okej. Skillnaden är att han söker sig mer framåt, nedåt i en rundare form och jobbar bättre över ryggen i de något vidare Childericsadlarna plus Bocellin.

Jag tänkte idag att det är dags att börja öva på dessa slutor som är vår största fiende. Högerslutorna är okej men idag kändes vänsterslutan precis komplett omöjlig. Han blir rak, lång, låg och tar sig inte alls smidigt åt sidan till vänster. Phuh, här har vi något att jobba med helt klart. Dags att försöka hitta tillbaka till fina formen!

(null)

Hej hej söta Arras!

(null)

 

/Maria

En reaktion på ”Snart lov!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *