Pepp!

Jag vet inte vad det är med mig, jag har näst intill skuttat fram hela dagen. Så mycket energi, kanske är det min melodi att tömma kroppen på allt innehåll och inte äta mat på två – tre dagar och sedan börja bygga upp kroppen igen med bra mat. Det låter ju helt galet, eller så är det vårkänslorna som kryper fram och att jag nu satt mig i sadeln och siktar in mig på dressyrarbetet igen.

Hur som helst, idag red jag ett kort lättare dressyrpass i tältet. SÅ roligt att få sätta fart igen och ta sikte på första starten som är på Strömsholm. Arras var minst lika glad och det är så kul med honom för när jag peppar och berömmer så blir han så taggad. Emma Andrée som rider honom ibland vet precis vad jag pratar om, han äääälskar beröm och tar i mycket mer om man peppar honom. Så söt!

Och så till den oändliga sadelfrågan. Childericen ska skickas tillbaka till Lantz och dom kommer att skicka en vidare sadel till mig, denna gången en finfin Antares från 2012. Den ska skickas imorgon och hur mycket jag än vill så kommer den nog inte komma på fredag, utan på måndag då.

Jag har även fått nys via Instagram om en helt otroligt häftig Henning-sadel, jag har aldrig sett liknande till sadel. Den är pimpad med lack och allt möjligt piff. Den är dock lite dyrare än min egentliga budget, så jag ska prova Antaressadeln först så får vi se sen. Det finns även en fantastisk läsare som har en Childeric DI som hon kan tänka sig skicka, så jag har några alternativ kvar i alla fall. Jag har inte gett upp hoppet 🙂

IMG_2533

/Maria

8 reaktioner på ”Pepp!”

 1. Jag skulle rekommendera Amerigo! Du har inte provat någon sådan väl?

  Amerigo finns för de flesta ryggar, och för de flesta ryttare. De är mjuka och sköna. Största fördelen de har gentemot sadlarna du har provat är ullstoppningen, dvs du kan korrigera sadeln mkt mer efter hästen. Samt att ullbossor inte har lika skarpa kanter som de flesta panelsadlar har.

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

  1. Tack för tipset! Jag har haft en Amerigo Vega hemma som var så otroligt smal i kanalen, jag vill ha bred kanal 🙂 jag vet att en tjej som jag haft kontakt med har en Amerigo Classic på G hem så ev. kan jag prova den om jag inte hittat något annat innan dess!

   Jag vet inte om jag bara inbillar mig, men hittills har jag gillat panelsadlarna bättre, jag upplever att man kommer närmre hästen än de ullstoppade bossorna, det skulle vara intressant att prova ännu fler av båda alternativen för att se om det verkligen är så eller om jag inbillar mig!?

   Mvh Maria

   1. Man kommer närmare med paneler då de är tunna, men panelerna kan även ge en sämre stötdämpning pga detta. Inte sagt att paneler per automatik är dåligt, men man kan ha det i åtanke iaf.

    Vega är en av de värre sadlarna jag suttit i. Men CC, Alto och Classic är jättefina att rida i. Alto och CC ger en nära kontakt med hästen, Classic är mer uppbyggd.

    1. Jag förstår, jag ska ha det i åtanke helt klart. Det är väl därför många rekommenderar någon form av padd när man använder panelsadlarna antar jag.. De ser trevliga ut Amerigosadlarna, CC och Alto är inte så djupa i sätet, eller har jag fel? Jag har inte klurat ut riktigt om min rumpa vill ha djupare sits eller inte, tror att det kvittar lite så länge jag sitter stadigt, får stöd i sadeln och den är mjuk och fin 🙂

     Med vänlig hälsning Maria

     1. CC är flat, men Alto är ett mellanting. Har du möjlighet att testa en Alto så gör det, kan nog funka på din häst.

     2. Har ridit i 2 olika amerigo classic, båda har haft rejäla knästöd och varit sköna! Men det är de enda amerigo jag har testat.

   2. Hej! Jag har en vän som red Int på sin väldigt breda holländska häst med mycket manke och han hade Cortina till honom. Jag tror eventuellt att den modellen skulle kunna vara något att prova 🙂 Vegan är inte rolig Men Alton skulle kunna vara aktuell? Lycka till 😉

 2. Hej, jag har just nu en amerigo cortina på prov. Superskön sadel, för breda hästar med mycket manke. Mjuk sadel, med bra stöd och ganska korta kåpor upplevde jag som är kort.
  Tyvärr är den nog för vid för min häst. Tjejen som säljer den är sadelutprovare och åker snart på turné genom Sverige, hon kunde tänka sig att komma till Värmland men då minst för tre hästar. Hon har bla amerigo och antares. Kanske det kunde vara intressant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *