Int A och B, hohoo?!

Nu tänkte jag att Arras såsmåningom behöver komma iordning inför tävlingssäsongen, jag känner mig lite lätt stressad. Än så länge har jag inte hittat en Intermediaire A och den är i Mjölby. Kan man ens läsa Mjölby utan att säga det på dialekt, Mjöööölby ni vet, dom pratar ju så fantastiskt där borta. Det ligger ju på andra sidan Vättern, hur långt som helst för en klass. Nej det går faktiskt inte.

Jag får verkligen hoppas att jag och Arras är redo för en Intermediaire IB lagom till Lidköping. Jag vill så otroligt gärna rida något annat än Int I. Jag såg att Hammarö ska ha en Intermediaire B i maj, WIHOOO!

Vet ni vad, idag har jag provat sadlar igen. Jag fick hem en otroligt fin Childeric Dac med en DGP-panel från Lantz, den såg nästan ut som ny. Det jag befarade var att den skulle bli något smal och bli som alla andra sadlar, lite tight bakom skulderbladen. Det var så även med denna, jag måste titta efter en något vidare sadel som jag i sådana fall får padda upp lite till.

Jakten fortsätter 😛

(null)

Älskade Childeric….

(null)

(null)

Jag jämför lite med en Equipe Oracle. Helt olika knästöd, så bilden kan vara lite missvisande, men ni ser att Oraclen är något vidare om man tittar på innerkant… Jag mätte också för att vara på den säkra sidan. Oracle-sadeln ligger bra med padd på Arras och den är +0,5 i bommen. Den är dessvärre inte lika skön som Childericen, och jag tycker nog att Arras springer bättre i den sistnämnda… Det här är en hel vetenskap och jag funderar på vad jag gjorde innan jag gav mig in i detta träsk?

(null)

 

/Maria

12 reaktioner på ”Int A och B, hohoo?!”

  1. Som folk har tipsat mig om denna sadel 🙂 Jag har inte provat den faktiskt, lite vrångt av mig sådär. Jag har hört både positivt och negativt om Leopolden och har tittat och klämt på en många gånger. Tycker att den inte ser lika smal och fin ut i sitsen som till exempel Equipesadlarna, men jag kan absolut ha fel!!

   /Maria

 1. Jag hade super problem att hitta sadeln till min häst. Då blev jag tipsad att prova Anatomica sadel, en helt underbar sadel från Holland som man kan anpassa efter hästen. Tog ut Cindy gör att prova ut och kolla om den passa, har inte ångrat det en sekund!

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

   1. Har en i stallet som har en anatomica! Inte den snyggaste sadeln och jag personligen föredrar Amergio och sen Childeric, men ägaren till sadeln är supernöjd! Väldigt mycket knästöd och djuupt säte med mycket bakvalv är det på hennes (något jag avskyr) men antar att det är olika från modell till modell. Den är fylld med luft om jag inte minns fel? Ska forma sig fint efter häst och ryttare och är ”billig” i jämförelse med Childeric och Amerigo. Kostar ca 25000 ny, men antar att de inte finns sådär jättemånga begagnade…

  1. Det hoppas jag innerligt också! Och tack tack så jättemycket 😀 Fina bilder du på din blogg!

   Med vänlig hälsning Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *