Tjohoo!

Jag fick en kortkväll på praktiken idag, så jag kunde åka hem och sova hemma! Väldigt skönt måste jag säga. Bara 2,5 veckas praktik kvar nu! 🙂

Gårdagens träning var nyttig och gick bra. Vi fokuserar mest på galoppen under träningarna, just för att det är där alla svårigheter kommer för oss. Sen är Anki nöjd med traven och tycker att den kan jag arbeta med på egen hand.
Vi kollade av bytena först. Mini har absolut inga problem med dem, men hon tycker det är så väldigt kul och spännande (fortfarande…), så hon vill gärna förekomma mig. Speciellt från vänster till höger. Då laddar hon och är beredd precis hela tiden, och så fort jag förbereder så byter hon. När hon laddar så, spänner hon bakbenen och det är då hon skuttar över i höger galopp.

Så jag fick rida som att vi skulle byta, men sen ändra mig och rida en förvänd volt och verkligen få henne igenom bakbenen. Det blev sån skillnad när hon mjukade till sig igen, och efter ett par gånger så kunde jag rida ett byte, som blev lugnt, rakt och sansat. Det arbetet ska jag verkligen ta med mig, och inte låta henne byta förrän hon är helt mjuk och väntar.

Det är ju just från vänster till höger som hon blir så, och det är också från det hållet som serien börjar. Blir då första bytet knas, då är det svårt att komma ikapp.

Vi checkade av arbetspiruetter och halvpiruetterna också. Det är svårare åt höger, men vi fick till dem bra efter ett par försök. Vänster funkade från start. Nu var detta i slutet av lektionen, och Mini var lite trött, så det blev kanske inte riktigt så bra som vi kan.

Nu är vi även anmälda till Strömsholm i slutet av mars. En Msv A:1 i den svåraste konkurrens jag vart med om sedan vi var på Breeders… Jag kände direkt att där har vi inget att göra, men samtidigt måste vi få rutin, och vart ska vi annars få det om vi inte tävlar? Det kryllar inte direkt av Msv A häromkring, så man får passa på.
Roligt också att jag fick kasta mig av motorvägen för att kunna anmäla när det öppnade. Efter 40 sekunder var klassen full, och jag halkade in på sista plats!!

IMG_2175Snart dags för start!!

//Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *