Tillbaka på ruta ett…

Jag hade nästa bestämt mig för en sadel. Det skulle bli en Equipe Bocelli, en helt underbar sadel med mycket knästöd, mjuk i sitsen och bra för bogfrihet etc. Dock idag när jag red så tyckte jag (och Tina som faktiskt såg det först) att den glappade baktill. Suck. Jag vill inte köpa en sadel för massor av pengar och så ligger den inte still.

Nu är jag alltså tillbaka på ruta ett. Under min sadelresa har jag fått kontakt med fler människor som söker efter sadlar, vilket är himla bra. Det finns en tjej i Grums som verkar vara ute efter liknande sadlar som jag, vilket är bra för då kan man tipsa varandra. Imorgon ska jag åka iväg med Bocellin till henne, så får vi hoppas att den passar hennes pålle.

Det har också hört av sig ett gäng fantastiska människor som har sadlar till salu och som erbjuder mig att få prova dem. Så förmodligen kommer jag att få prova en Childeric DI framöver, det jag är lite orolig över är ju om den klarar Arras manke, men det visar sig!

Arras gick i alla fall fint igår på Ankiträningen, vi övade en del på slutor i både trav och galopp. I galopp red jag in på en liten 10-metersvolt och när jag var helt nöjd med sidan så red jag ut i en diagonalsluta snett igenom ridhuset. Anki bad mig att göra denna övning fast avbryta mina slutor med små volter i galopp. För vår del gäller det att det inte rinner iväg, jag måste samla upp galoppen men samtidigt får vi inte tappa galoppkvalitén!

Jag har anmält mig till årets första tävling och hoppas att vi har en sadel tills dess. Det är på Strömsholm i slutet av mars och vi startar endast en Intermediaire I.

 

(null)

(null)

 

/Maria

17 reaktioner på ”Tillbaka på ruta ett…”

 1. ja du har ju sett manken på min och han hade ju DI innan och det var inga problem för manken. Jag gillar ju DI sadeln en hel del. Det som var problemet för mig var att just den DI sadel jag hade blev till att sitta lite i bakvikt. Inte direkt för att den var för smal, utan lite mer att manken satte den så då sadeln är byggd för lite lägre manke. Men sadeln såldes till en annan häst med hög manke och den sitter bättre på den, så det beror lite från häst till häst också. Jag tycker dock bättre om DI än Dac ridmässigt.

  1. Ja jag hörde att den inte egentligen är mening till hästar med mycket manke så det är just det som oroar mig! Jag ska få lite fler bilder på den imorgon framtill så skickas den ev till mig så snart som möjligt! Jag håller tummarna 🙂

   Jag får skaffa en sådan där padd som du har, kostar dock en halv förmögenhet 😉

   /Maria

 2. Du har inte funderat på att åka till en sadelutprovare? Som förmodligen kommer att ha mängder med sadlar. Du behöver ju inte köpa en där utan bara du vet vilken du ska leta efter! 🙂

  1. Jo fast jag har dragit på det iom att jag inte vill ut och åka med hästen i snöyran. Jag hade tänkt att detta skulle gå jättesmidigt och snabbt men hittar jag inget snart så måste jag nog åka iväg!

   /Maria

 3. Är du nöjd med ditt ps kandar? Märker du någon skillnad på spänningar i nacken osv? 🙂 det är dehär med att fråga andra innan man köper själv, haha!

  1. Jag är supernöjd med mitt, Arras känns finare på det kandaret än min gamla, inte lika orolig med munnen! 🙂

   /Maria

 4. Hoppas det löser sig med sadelproblemen för dig 🙂 skulle ni möjligtvis kunna tänka er att filma och lägga ut när ni rider i öppna, sluta och förvända öppna och sluta? Jag försöker verkligen få koll på dem, men attans va svårt de ska vara att hålla reda på dem!

 5. Jag håller också på att leta sadel till en dam som är extremt känslig för tryck vid bogbladen 8där du tycker det bli tight på många sadlar för Arras. Jag har innan haft en Childeric som var för vid och åkte ner och tryckte henne (under lång tid tyvärr så just nu iaf är hon superkänslig). Nu när du letat runt, upplever du att det finns sadlar som är extra bra just i det hänseendet? 🙂 Har du någonsin funderat på, eller provat, en WOW sadel? Såg dem på en mässa och blev lite intresserad men vet inte mång som provat dem. Hoppas att du snart hittar rätt i sadeldjungeln. Vet hur sjukt jobbigt det är att bli besviken gång på gång 😛

  1. Man tappar hoppet till slut 🙁 Jag har funderat på en wow men har inte råd att måttbeställa en åt Arras, de är säkert fantastiska! Jag har också ridit för länge med en sadel som tryckt lite för hårt, men märker inte av det något på Arras, han springer på så fint oavsett hur mycket eller lite den klämmer. Stackarn…

   En prestige D1 K Zero är SUPER för våra hästar som är lite tunna bakom skulderbladet för den är utskuren där så att det blir fritt spelrum för hästarna att muskla på sig. Dessvärre kunde jag inte sitta i den jag provade, men ska försöka få tag i en mindre variant =)

   Lycka till du med! /Maria

 6. Åh så himla tråkigt, när du nu hade hittat en sadel som verkade så bra 🙁 Jag har ju som sagt en hel del erfarenhet av Chlideric DI och det är med handen på hjärtat den absolut skönaste sadel jag suttit i (alla som hoppar upp och sätter sig i den dör en smula). Men det är förstås inte bara det som är viktigt … Den ska ju helst ligga bra på Herr Arras rygg också. Min häst hade inte mycket till manke, även om den inte var outtalad. Låt mig säga att den var inte markerad. Jag har inte sett Arras rygg och manke, men det är klart, där är inte jättemycket space att ”vifta” på. Vill minnas att min DI låg nära manken, men stötte förstås aldrig i. Jag håller tummarna!

  1. Jättetråkigt! Jag tror att alla DI är olika, så den ena DIn är inte den andra lik. Jag får hoppas att denna har plats för Arras manke helt enkelt! Tack 🙂 Håll tummarna hårt!

   Med vänlig hälsning Maria

 7. Hej,
  Jag följer er utmärkta blogg och därmed även dina sadelbekymmer.
  Du är i det jag kallar sadelträsket! Usch – där vill man inte trampa för länge!
  Jag kan nog inte råda dig vilken sadel som bäst skulle passa dig och Arras, men när jag själv befann mig i sadelträsket, efter att ha köpt en sprillans ny sadel, utprovad av sadelprovare, och som sedan inte visade sig passa hästen alls, tog jag tillslut hjälp av Peter Winslow. Han håller till utanför Enköping (inte nära er, jag vet), han säljer inte längre sadlar (eftersom han vill vara oberoende) utan tar betalt för sin rådgivning. Jag kan verkligen rekommendera honom för rådgivning ang sadel vs hästens behov. Han är mycket noggrann, tittar på hästen i rörelse under ryttare etc. Sedan är det givetvis också viktigt att sadeln passar ryttaren, och du har ju redan en god uppfattnign om vilka sadlar som sätter dig i en bra resp sämre position. Så småningom landade jag i en Bates, inte Innovan och inte den allra senaste, men den jag har är också justerbar (olika koppjärn samt möjlighet att fylla på mer luft). Hästen nöjd, jag nöjd 🙂 Men det tog tid att komma dit. Håller tummarna för dig!

  1. Hej! Kul att du följer oss =) Vad heter den senaste modellen?

   Honom har jag hört om, men att åka till Enköping för detta känner jag inte jättemycket för om jag ska vara ärlig. Hade Arras varit 10 år yngre så hade jag lagt ner mer pengar och förmodligen skulle han få en som var specialanpassad åt honom, men nu vet jag inte om jag vill lägga de pengarna tyvärr…

   Jag letar vidare och ger inte upp hoppet, tack!

   /Maria

 8. Jag vet att ni får jätte mycket tips åt alla håll. Men gillar du equipe sadlarna så vill jag ånda rekomendera skövde ridsport och sadelrpovaren som jobbar där .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *