Lördag och sol!

En av veckans bästa dagar och sol på det. Arras står nu i hagen och solar sig, så varmt och skönt! Idag har Arras, Elton och Montana blivit ridna. Arras först ut med en Equipe Bocelli på ryggen, fantastiskt skön sadel och så otroligt fin dessutom. Jag har insett att jag kommer behöva köpa någon slags padd som jag kan bygga upp alternativt något att lägga framtill så att jag tillslut kommer kunna rida med en sadel som ligger drägligt.

När jag hade ridit klart satte jag på en Prestige Helen Lux som jag lånat på Färjestad Rid och Trav, en lite nättare sadel om vi jämför med Equipen, dock inte lika skön och mina skänklar hamnade i ett något sämre läge. Sorry för allt snack om sadlar men just nu är det ett bekymmer för oss, snart drar tävlingssäsongen igång och jag måste hitta någon sadel som ligger okej för Arras och som jag gillar att sitta i. Än så länge har jag älskat samtliga Equipemodellerna.

Jag åkte till Färjestad Rid och Trav igår och provsatte massvis av sadlar, jag tycker inte att något märke är jämförbart med Equipe och Childeric. Jag provade många av de sadlarna jag fått tips om, men många av dom är för breda i sitsen, eller för hårda i sätet, jag kommer för långt ifrån hästryggen.

Elton och Montana var fina idag, Elton fick mjukas upp i sidorna och Montana fick gå i en något rundare form för att få med ryggverksamheten. Film på dem båda finns på vår Instagramsida 🙂

Ha en fin dag i solen!

(null)

(null)

(null)

Equipe Bocelli

(null)

 

Prestige Helen Lux

 

/Maria

 

21 reaktioner på ”Lördag och sol!”

 1. Jag har ett förslag, eller, jag gjorde såhär själv. Jag köpte en sadel som låg NÄSTAN perfekt (Röösli), sen lät jag stoppa om den lite så att den låg perfekt, kostade ca 1000 kronor. Så skulle inte hon som fixade din Prestige så att den låg så bra den kunde kunna fixa exempelvis en Equipe som är NÄSTAN där, så att den blir perfekt? Du skulle exempelvis kunna prova några av sadlarna igen i samarbete med henne så kan hon kanske säga vilken sadel som skulle gå att anpassa precis till er. Ibland är det ju så lite som behövs för att den ska ligga perfekt. Jag skulle nog hellre göra så än att försöka fixa med padd, tror jag.

  1. Det hade ju varit hur bra som helst, men Equipe sadlarna går inte att stoppa om 🙁 så det är kört.. Då måste jag köpa ett annat märke. Dock går det att värma om bommen, då skickar man sadeln ner till Skövde tror jag det är 🙂 Något annat går inte att göra såhär i Sverige vad jag förstår!

   Bra tanke annars 🙂

   1. Ah, latexpaneler? Nej då blir det ju svårt, då måste man väl i princip skicka den till Italien och byta hela panelen, och då kan man ju lika gärna köpa en ny… Däremot har jag för mig att Ellen skrivit nånstans att Sadeldoktorn är en av få i Sverige som kan stoppa om Childeric, så om du hittar en som inte kräver så mycket justering kanske det kan gå?

 2. Hej! Har du provat Jaguar? Jag rider i en Jaguar och den passar in på allt det du beskriver att du vill ha. Ligger bra på korta, något svängda ryggar. Lycka till med sadelletandet!

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

  1. Hej! En sadelutprovare hade faktiskt med sig en Jaguar som jag dissade ganska bra redan innan den kom in i stallet (dumt av mig, jag vet) men då hade jag massor av andra sadlar på G som jag var mer sugen på, men jag vet att det finns en här i stan som jag skulle kunna prova iallafall! Har dock för mig att den var lite för smal i kanalen för min smak men jag ska kolla det igen 🙂

   1. Jag har haft ett par Jaguarer. Inte MIN favoritsadel men mina höstar verkar verkligen gilla dem. Särskilt en häst som varit svår med sadel, som är ganska, svängd, rund och kort över ryggen och kommer upp mycket med sin rygg när hon jobbar. Låter därför som en bra idé att iaf prova en jaguar på Arras tycker jag också 🙂 En nackdel med en av dem jag har är att den är ruskigt halkig i lädret och jag hatar helskodda ridbyxor… 😛

 3. Testat ngn av Bates sadlar (ffa isabellen och nova)? De är (tycker jag i alla fall) väldigt sköna och de är enkla att ändra bomvid på själv och ändra sadeln med hjälp av inlägg.

  1. Ja jag gjorde det och tyvärr gillade jag den inte jättemycket. Klart blir det annorlunda på hästen sen så jag ska inte vara så snabb att döma 🙂

   Super att det går ändra bomvidd själv!

   Mvh Maria

 4. Är bara nyfiken på om du testat Chlideric DI eller om du bestämd dig för att inte testa den? Är bara nyfiken på vad du i så fall tyckte!

   1. Jag tycker också att du borde testa en DI eftersom du tyckte om childeric. Jag har en som borde passa dig storleksmässigt som jag kan skicka om du vill testa om du står för frakten.. hör av dig om det skulle vara intressant. 🙂

    *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

 5. Ett tips om du gillar Equipe-sadlarna är att testa Emporio. Klarar man sig med standardvidden där kommer man undan betydligt billigare! Själv rider jag lustigt nog med en Equipe Iceland på min tyska dressyrhäst 🙂 Om man har en häst med rund rygg och kort sadelläge får man ibland tänka lite utanför boxen, så att säga… Men det funkar faktiskt jättebra!

  1. Jag har testat Emporion och den lade sig för nära manken och hårt bakom skulderbladen, skulle kanske kunna passa med en padd som lyfter den lite framtill! Dock en mycket go sadel att rida i 🙂

   /Maria

 6. Hmm. Finns väl en Santa Cruz-sadel som ska va en Childeric-”kopia”. Heter den Leopold tro…… den ser ut att ha maffiga knästöd iaf 🙂

  1. Ja en i stallet är ute efter en sådan! Den ser skön ut 🙂 Jag ska ev prova den om jag får tillfälle någon dag!

   /Maria

 7. Jag har den inte utlagd nån stans men jag har tänkt byta sadel för att få en med ännu kortare kåpor då jag är ännu mindre än dig men jag köpte denna sadel då den var ganska lagom åt mig och passade hästen efter att ha provat en massa olika som inte funkade. och för tillfället har jag ingen häst så jag kan lika gärna sälja den. 🙂 vet inte alla uppgifter i huvudet just nu om den men alla papper finns och jag tror den är uttagen 2011. Det är väl 17″ i svenskt mått och AO bom vidd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *