Snart helg!

Torsdagen är här och det är min bästa vardagsdag 😉 Jag hinner rida på morgonen vilket jag älskar. Idag satte jag upp inne i ridhuset för att känna på en Prestige D1 K Zero Lux, smidigt namn må jag säga. Den låg helt underbart bra på Arras, bäst av alla hittills. Den var utskuren bakom skulderbladet just för hästar som behöver bygga på sig lite där, den trycker mot bogarna eller skulderbladen över huvud taget, verkligen optimal för att hästarna ska kunna röra sig fritt!

Däremot var min kropp inte skapt för sadeln dessvärre, jag hamnade för mycket ”ovanpå” och mina ben nådde inte fram till knästöden. Jag kommer alltså inte få det stödet jag behöver, därför kommer inte den sadeln funka för mig. Imorgon anländer en Equipe Bocelli till mig, jag kommer inte kunna rida i den fören på lördag, om den ligger okej på Arras då såklart.

Vi fick dock en underbar promenad i skogen tillsammans 🙂

(null)

(null)

Den här är till salu om någon är intresserad!

/Maria

11 reaktioner på ”Snart helg!”

 1. Spännande detta är! Även om jag vet hur fruktansvärt segt det är att leta sadel … Jag följer din resa mot rätt sadel! Och för en gångs skull ska jag inte predika ”min” sadel för dig 🙂

  Lycka till!

 2. Vad är det för en liten smidig pad du har i framkant? En sådan skulle jag behöva!

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

  1. Det är en padd som medföljer sadeln tror jag, det ser ut som en lång Eskadronpadd som har hål för stropparna, superbra! Vet inte om de går att köpa någonstans? Kan kolla lite =)

   /Maria

  2. Prestige trapezium pad, (kan inte stava).. hör speciellt till D1. Kan användas till andra sadlar om hästen behöver. Finns billigare copy cats 🙂

 3. En bekant till mig har en Prestige D1 Icelandic till sitt halvblod. Samma uppbyggnad på bommen, men ett ngt öppnare säte. Hon är c:a 1,65 lång och kunde precis som du inte komma överens med sätet i D1 K Zero, men Icelandicen funkar.

 4. Men din stackare va du får hålla på! USch, jag känner med dig!! Hur ser hans rygg ut? Är han böjd? Rak?, takformad? Platt? Har du provat nån Amerigo än? Ridin har ju så man kan skicka en bild å få lite förslag på vad man ska prova så man slipper famla i mörkret. JAg har precis insett att jag msåte in i sadeldjungeln igen då min lilltjej e BH Zack-Schwadroenur ska ridas in i höst. Å hon får faktiskt inte en Amerigo riktigt än, så vad kanjag då tänka mig?? Usch!! Önskar dig fortsatt lycka i sökandet. Må du finna vad du söker!! 😉 häls Caroline

 5. Tycker du ska prova islandsvarianten av prestiges D1:a! Den är ngt mer öppen i sätet än den ”vanliga” D1:an. I nypris är den ca 10000kr billigare dessutom. Du kan få Prestiges sadlar med mindre eller större kåpa oxå. Tror en S kåpa hade varit bra till dig!

 6. Det luriga med D1 Icelandic är att balanspunkten hamnar längre bak. Ägde en sådan sadel tidigare men min häst fick tryckmärken efter denna så blev tvungen att sälja och förlorade mycket pengar:-( Tyvärr upplevde jag att den gav mindre stöd än den vanliga D1:an men vi är ju olika:-) Ursch denna labyrint av sadlar och jag upplever att alla sadelutprovare säger olika?! Det gör en inte direkt klokare om man säger så…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *