Vad händer nu?

Igår red jag för Anki i en Equipe Emporio. Denna underbara sadel som så många tipsat mig om. Den låg fint när jag lade på den på Arras när han stod still på gången, den var riktigt skön att rida i, dock var den något lite stor i sätet för mig (17″) och kanske något lång i anläggningsytan för Arras.

Den kilade ner sig ganska hårt nedanför manken även den, suck. Dock gick Arras hur bra som helst, jobbade mjukt över ryggen och skummade fint i munnen. Jag älskade att sitta i den och satt sådär still och fast som jag vill. Hade jag haft en padd tror jag att den legat mycket bättre. Dock vill jag inte gärna köpa en ny sadel som jag måste ha padd till, å andra sidan om hästen gillar sadeln och jag likaså, kanske det kan vara värt att ha en padd till att börja med, jag vet inte…

Förutom denna sadeln har jag provat en Antares, Connector, flera Equipemodeller och ett X antal Childeric. Varje gång tänker jag att ”nu jäklar, den här kommer nog passa perfekt” och så blir jag tok besviken och inser att den inte alls passar perfekt. Jag provade en Connector lite snabbt idag och den var vedervärdig, haha!Jag fick inget som helst stöd för mina skänklar, inte bra.

Jag kommer eventuellt prova några fler sadlar från Lantz Sadelkammare det är en Antares och en CWD. Jag är även lite nyfiken på två modeller till från Equipes sortiment och det är Elegance och Bocelli 🙂

Jag behöver en sadel som är:

1. Kort i anläggningsytan

2. Gärna ett snabbt avslut på sadeln baktill

3. Bred kanal

4. Att den inte kilar fast nedanför manken

5. Ordentliga stöd för skänklarna

 

 

(null)

(null)

IMG_4015

 

/Maria

28 reaktioner på ”Vad händer nu?”

  1. Haha ja jag har snöat in 😉 Ska prova en Prestige DI K Zero Lux imorgon! Jag ska prova allt tills något äntligen passar! Albion har jag aldrig provat 🙂

   /Maria

   1. Ska bli kul att höra vad du tycker om den. Har du möjlighet så prova den gärna några dagar i följd så du får känna full effekt av den. Jag älskar som sagt min och min häst som har ganska ordinära gångarter rör sig riktigt bra med denna och känns super i kroppen.

 1. Som jag skrivit till dig tidigare kan jag VERKLIGEN rekommendera dig att prova DI:n. Den har mycket bred kanal, och väldigt kort anläggningsyta samt rejäla stöd för knän och är den i särklass skönaste sadel jag någonsin suttit i. Om du ”googlar” sadeln ser du dessutom på foton att den har, vad du kallar, ett ”snabbt” avslut. Du kommer definitivt inte att ångra dig att du i alla fall lät testa den.

  Liv

 2. Måste nog vara en törrböll och säga att jag inte är så imponerad av D1:an.. Kändes som om man bara gled runt! Men det var jag det;-)

  1. Vet inte hur många DI(1?) som nu är i omlopp men den sadel jag skriver om är Childeric DI (di). Tror att jag testat D1 (Prestige) och nej, jag håller med – jag var inte imponerad!

 3. Jag har en Equipe Elegance Special till salu!
  Bomvidd +2.5, 17 tum, svart, normal kåpa, tillverkad 2010!
  Annika

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

 4. Jag måste tipsa om Amerigo om du inte redan har testat någon sådan? De har flera extra korta modeller tex. Alto och DJ. Deras modell Classic är helt fantastisk att rida i. Man sitter som gjuten!

 5. Jag förstår att equipe och liknande sadlar lockar, tycker själv att man sitter som en smäck i dom. Men jag skulle tipsa om Röösli, kort anläggningsyta, väl balanserad sadel, bred kanal, ordentliga knästöd och verkar ha en tendens att ligga bra på många hästar. Värt att prova iaf!

  1. Älskar Equipe! Man sitter verkligen still och fast 🙂 Röösli har jag ridit i för några år sedan, gillade den jättemycket 🙂

   /Maria

 6. Du måste ju prova WOW sadlana!!! Jag har hållt på i flera ÅR med att byta sadlar hit och dit! Vill inte ens räkna på hur många tusenlappar jag gått back på att byta. Älskar egentligen childeric och trodde aldrig att jag skulle vara otrogen men hästar ändrar sig och ja, nu behöver jag egentligen aldrig mer byta sadel även om jag köper ny häst och det gjorde det för mig. Hoppas verkligen att du hittar en sadel snart, man känner sig som i limbo 😉 Kram och tack för en super inpirerande blogg! //Anna

 7. Amerigo Vega? En av de billigare Amerigo-modellerna, passar hästar med kort svängd rygg, har ett djupt säte med smal midja och bra stöd för skänklarna.

  1. Jag lånade hem en sådan men den var alldeles för smal i kanalen, så hade behövt en myyyycket bredare kanal!

   Mvh Maria

 8. Jag rekommenderar verkligen County Perfection, Såg att dem hade fått in några sådana på Lantz. Finns inte så många begagnade. Ger bogfrihet o klämmer inte åt så som childeric o Equipe. Och dessutom bra stöd för skänkeln.

 9. Hej Maria!
  Jag har samma problem med min höst, hon har kort anläggningsyta och går lite kvickt upp mor korset, samt behövs en bred anläggningsyta. Vi har precis skaffat en AMERIGO Vega .. Den kan du testa, hade nog funkat 🙂 den har lite mer säte.
  Sedan finn Amerigo DJ som också är väldigt skön.

 10. Hej!
  Jag har en prestige Modena som iaf har bred kanal och bra stöd för benen även om man inte är superlång 😉 jag tror även att den uppfyller fler av dina ”önskningar”. Kan rekommendera att testa den i alla fall. Jag köpte min på Färjestad rid & trav. Köpte min helt ny för runt 17000kr om jag inte minns helt fel. Klart att det är mkt pengar men många sadlar är ju oftast betydligt dyrare.
  Lycka till i sadelträsket! /amanda

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

 11. Hej! Har du testat Santa Cruz Leopold?
  Den är lite lik Childericen, singelkåpa, mkt bred kanal och klara hög manke. Den har bra knästöd och man sitter som en smäck!
  Bästa sadeln jag haft

  1. Jag ska prova några andra sadlar nu närmsta dagarna men har en tjej i stallet som är ute efter en sådan, så provar en när dom hittat en 🙂

   /Maria

 12. Ja gör det 🙂
  Jag har också provat Emporion på min och den låg för nära manken och hade för smal kanal.
  Leopolden har ju väldigt bred kanal och klarar hög manke, tycker den ligger väldigt bra när dom har lite manke 🙂
  Den är också väldigt skön att rida i, man får riktigt bra stöd.
  Dessutom ligger den ju i ett lite trevligare pris 😉 Jag har en brun, som nästan är rödbrun, riktigt snygg!
  Lycka till!

 13. Säger det igen, en Lippo Azzario! Har en själv. Kort anläggningsyta, snabbt avslut ibak på sadeln. cutback så det får plats med mycket manke, stora knästöd och den är sååååå skön! Älskar den!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *