Fortsättning på min sadelhistoria!

Hello! Snart är det helg igen, hur skönt som helst. Jag tycker att det precis var helg om jag ska vara ärlig. Ifall ni vill ha en uppdatering om mitt sadelletande så ska ni få en kort en här:

Jag har provat tre olika Childeric Dac den här veckan och de sitter tyvärr inte klockrent. Det tycker jag ändå att de ska göra med tanke på att de kostar en del pengar och givetvis vill man ha en sadel som ligger kanonbra. Igår var det en sadelutprovare i stallet som hjälpte Jonna med deras nya pålle. Jag passade på att fråga henne vad hon tyckte om sadlarna. Jag lade på den nya Childericen och den äldsta helsvarta. Hon tyckte inte någon av dem låg så pass bra att jag skulle köpa dem.

Är det någon av er där ute som har sadeln som skulle passa oss? 🙂 Såhär ligger de sadlar jag provat denna vecka:

(null)

Childeric Dac från 2005  (Sadelellen)

(null)

Childeric Dac med normal bom från 2011 (Lantz Sadelkammare)

(null)

Childeric Dac från 1999 (Sadelelllen)

IMG_6040.JPG

Equipe Oracle från 2008, +1,5 i vidd och för vid åt Arras och tippar framåt 🙁 Men annars älskar jag Equipesadlarna!

Equipesadeln här ovanför är till salu och är superfin!

/Maria

 

 

19 reaktioner på ”Fortsättning på min sadelhistoria!”

 1. Jag har nog haft de flesta sadelprovare som finns i Värmland, men i helgen var Ewa Cederlöf här någon som jag varmt kan rekommendera! Hon samarbetar även med sadelmagasinet

  1. Hon säljer amerigosadlar (?) och varit med för ridin o provat ut? i så fall har jag inte samma positiva bild då min sadel fick säljas direkt då den inte passa, trots utprovning. sadeln köptes helt ny.

  1. Oj tryckte innan jag skrivit klart! Vill bara tipsa om att emporio säljs nu i alla storlekar, en mycket trevlig sadel måste jag säga:) Men vad jag vet så säljer hon inte amerigo utan equipe och nu även antares!

   1. Ja! Jag har spanat in Emporio och har förstått att den klarar av en del manke, så jag är helt klart sugen på att prova en sådan.

    Måste bara hitta någon som kan tänka sig låna ut så jag kan prova. Alternativt skicka efter och prova någonstans ifrån =)

    /Maria

 2. Tänkte också rekommendera Emporio singel flap i kalvskinn. Finns bara i en bomvidd men den är ganska generös. Jag provade equipe oracle 1,5 som tippade fram. På min häst fungerade Emporio perfekt. Tyvärr bor jag i Södertälje så det är lite långt till er 🙂 Sadelmagasinet brukar ha ny för provning som de skickar. Lycka till!

  1. Emporio ligger suveränt på många och är sååååååå skön att rida i!
   Det bästa är att den inte rör sig en endaste millimeter heller.

   *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

   1. Haha ja många verkar gilla den! Jag är rädd för att den blir för rak för Arras, men värt att prova!

    /Maria

 3. Jag har en svart 17 tum Equipe Emporio till salu!
  Den är princip i nyskick! Den klarar mycke manke och passar bra på hästar som har en rak rygg.
  Finns för försäljning hos Horsefarm i Falkenberg.
  Jag tror att de skulle kunna skicka den till dig!

  1. Kanon, får maila dem och kolla! Vet du hur vid den är i kanalen? Alltså hur många centimeter, eller fingrar som får plats i kanalen? Arras behöver en ganska vid, dock inte så vid att den tippar i framvikt, han är djup nedanför manken liksom…

   /Maria

   1. Vet jag tyvärr inte exakt. Men vet att där va rätt gott om plats i kanalen. Men det kan säkert dem på Horsefarm svara på! 🙂

    1. Åh den sadeln skulle jag också vilja prova! Säg till om den inte passar Maria så kanske kan jag prova på min häst i Torsby?

     *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Antispam service cleantalk.org. ***

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *