Testing!

Nu har två av sadlarna anlänt och jag red för Anki i den helsvarta från 1999. Jag älskar verkligen dom här sadlarna och denna var inte ett undantag. Man sitter ju som ett frimärke, love it! Den från 2005 har tidigare haft en ägare som inte varit så snäll mot den, så den var lite sliten. Den från 1999 har varit bättre omhändertagen och den valde jag att rida i idag.

Arras gick med spetsade öron idag och jobbar så bra över ryggen, mjuk, fin och avslappnad. Tältet var översvämmat längst ned vid A så det var väldigt trångt med plats idag. Vi gjorde så gott vi kunde och övade en del på skolor idag. Vi red in i en sluta snett igenom och övergick i skänkelvikning. I ena varvet fick jag vara extra noga med att flytta bogarna, precis så som jag skrev häromdagen. Det var när jag flyttade honom för vänster skänkel.

När jag red sluta åt vänster och avbröt med skänkelvikning undan höger skänkel så tappade vi lite tempo så där fick jag sätta lite mer snurr i traven. Vi provade några gånger åt båda hållen och det blev bättre och bättre. I galoppen gjorde vi samma övning som sist jag lade ut film, arbetspiruetter som vi avbryter och rider ut i förvänd galopp. Idag hade vi bättre energi tycker jag, Arras var positiv till arbetet och gjorde ett bra jobb.

Jag berättade för Anki att jag uppskattade det tipset jag fick av henne att växla mellan passage och något trampsteg för att sedan rida fram i passage igen. Det tyckte hon var kul att höra så det fick jag visa upp i slutet och där gav hon mig lite tips hur jag kunde tänka. Det kommer på film här på bloggen under veckan 🙂

 

IMG_5988.JPG

IMG_6001.JPG

Den ovanför är från 1999 och i fint skick tycker jag!

IMG_5994.JPG

IMG_6002.JPG

Det här är den från 2005!

/Maria

13 reaktioner på ”Testing!”

  1. Absolut, den från 1999 ligger på 15000 och den från 2005 kostar 17000 just för att den är lite sliten! Bra andrahandsvärde på dom där sadlarna. Nya kostar de runt 33000 kronor tror jag 🙂

   Mvh Maria

 1. Den sadeln du har där ser ut att ligga aningens i framvikt för att vara en Childericsadel… Känn efter noga så det inte känns som om den tippat framåt 🙂 Lycka till.
  Tror dock att du kan komma undan lite billigare. Jag köpte min Childeric sadel för 2 år sedan från 2008 för 19000:-

  1. I know, vi har konstaterat samma sak 😉 Tack så mycket, snart hittar jag nog något!

   Vad det gäller priset så får jag välja av det som finns på marknaden just nu, de billigare och nyare ryker snabbt!

   Mvh maria

  1. Tack Elin! Har dock lustläst marknaden tror jag, den svarta med brun panel är ju en av de jag har hemma nu 🙂 Den för 19000 är redan såld… Vissa sadlar vill privatpersoner inte skicka osv, Men tack för att du tittar åt mig!! 🙂

   Får en hem i veckan från 2011 som det är ett bra pris på!

   Mvh maria

 2. Hur funkar det när du provar sadlar som skickas till dig? Får du betala nån slags deposition och/eller frakt?
  Ser ut som riktig sköna sadlar!

  1. Jag betalar frakt! 🙂 Supersköna sadlar är det! Vissa kör på öppet köp, så en del väljer att inte låna ut..!

   /Maria

 3. Den sadeln för 15000 som du lånar, jag har kikat in den. Och som jag fattat det så ska du lämna tilbaka dom. Men vad skulle du säga att den passar för ryggar? Jag har en häst med rak rygg och när han är mer musklad drar han normal mot vid i bommen. Är det lönt för mig att låna hem den? 🙂

  1. Jag tror nog att den passar rak rygg men det är så himla svårt att säga! Den ser lite svängd ut. Bättre att du kollar med Carro! Jag vet att folk står på kö för att prova dem…

   /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *