Lördag!

Goddag i snöyran!

Härligt med lördag! Jag har ridit Elton, Arras och en femåring som heter Lakija. Jag har hunnit fika med Christine, Hannah, Emma Andrée, Susanne och Jonna. Efter det åkte jag till Skåre för att hälsa på pappa som hade Renault-träff i sitt nya garage där han har ett gäng bilar, där körde jag fast med bilen så vi har knuffat och buttat, skottat fram min lilla Clio så att jag tillslut kunde åka därifrån. Jag åkte raka vägen till min kära syster och hälsade på henne. Nu har jag landat hemma!

Arras var mycket bättre idag. Jämnare i sidorna och bra energi tycker jag. Jag började med att kolla av rakheten, jag brukar rida rakt mot spegeln och när jag tycker att han är rak och fin så brukar jag ställa lite lätt för att se att han kan springa rakt med kroppen men ställa utan att någon kroppsdel sticker ut åt något håll.

Vi jobbade en del med bakdelsvändningarna i början av passet och även sidvärtsrörelser, skänkelvikningar där jag lade mer fokus på bogarna än bakdelen. Efter någon skrittpaus började jag arbeta med slutorna i galopp och där blir det så tydligt om vänsterbogen är intill kroppen eller om den sticker iväg till vänster. Till en början gjorde den just så och då fick jag nästan leda båda händerna åt höger, för föra bogarna mer åt höger. När jag gjort några slutor så gjorde jag dem snett igenom ridhuset och avbröt slutan med en stor arbetspiruett eller en liten volt, just för att få ordning på alla kroppsdelar. Därefter fortsatte jag slutan snett igenom.

Mot slutet provade jag att växla till passage, vilket jag inte övat på länge nu. Jag red några steg passage och gick ned till tramp, upp i passage och sedan ned i tramp. Anki brukar säga till mig att rida passage och ett passagesteg på stället, sedan fram i passage igen. När jag gör så väntar Arras väldigt bra och försöker inte dra iväg från mig. Han blev jättefin av det jobbet!

Elton var fin idag med, lätt i handen och okomplicerad, han är i fin form. När jag rider på en liten volt i galopp i vänster varv så märks det att han inte är helt loss och rund i vänstersidan. Annars är han superfin! Lakija är en femårigt sto som Jonna Malmberg funderar på att köpa så den satte jag upp på för att de gärna ville se den från sidan. Den är inte riden så mycket och den blev emellanåt lite ostadig så den fick jag rida på framåt ganska så mycket. När jag gjorde det så tog den stöd på ett bättre sätt och blev mer stadig.

Den red jag bara rakt fram och på stor volt med i trav (lättridning) och i galopp. Den är 170 cm ungefär så det var lite speciellt att gå från Eltons 128 cm till en betydligt större häst 🙂

Arras gillar verkligen andra hästar, Elton är en favorit:

IMG_5928.JPG

IMG_5929.JPG

 

/Maria

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

Lämna ett svar Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/4/8/dressyrsnack.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4798

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *