Film från träningen!!

Igår red jag för Anki i Anna-Maria Krawes Childeric Dac. Den var normal mot vid, 18 tum men är mer som en 17 tum. Tillverkad 2001 och HELT UNDERBAR! Tyvärr är den inte till salu… Någon av er om har en Childeric liggandes som ni vill sälja?

Jag fick till en helt underbar känsla igår på Ankiträningen, det ser/hör ni i slutet av klippet. I den här sadeln satt jag helt tokstilla. Precis exakt den känslan jag vill ha. Tänk att jag suttit i så många år i en sadel som egentligen inte passar mig. TÄNK! Jag grämer mig!

I den här sadeln hamnar mina skänklar i ett bättre läge, rakt ned mot backen. Jag rider utan sporrar för att på höger sida har Arras fått lite skav, jag har helt tiden trott att det är mina sporrar och har därför ridit utan sporrar under en längre tid. Men skaven har inte försvunnit. Emma tittade häromdagen när jag satt på Arras och funderade på om det inte var mina gamla stövlar som skaver. Mycket riktigt, mina stövlar är på höger sida lite trasiga och detta har skavt på sidan. Jag som trott att det är sporrarna! Vad dum jag känner mig. Hur som helst rider jag i mina nya stövlar nu…

 

 

/Maria

25 reaktioner på ”Film från träningen!!”

 1. Va fint de såg ut! Blev riktigt glad själv och satt här och log mot slutet av filmen, så roligt när de går bra för andra 🙂

 2. Ser jättefint ut!! Härligt att höra din tränare berömma er så mkt också:)

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Request number c13b03073dc09be2e5b08e5c0d2cdaec. Antispam service cleantalk.org. ***

 3. Jättebra ridet! Ni är ett riktigt fint ekipage. Jag blir så inspirerad av er och Anki. Tack för att du lägger ut filmer.

  1. Tack tack! Kul att vi inspirerar dig 🙂 Anki är riktigt inspirerande och positiv så man kan inte annat än bli peppad 🙂 /Maria

 4. Vilka bakben han travar med i slutet!
  Kolla även insidan av täcket ang. skavet. Det kan fasta hår och stöv/smuts i sömmar på täckets insida som sedan skaver om hästen är väldigt känslig.

 5. Jättekul att se och superinspirerande! Anki verkar vara så himla bra att träna för och så himla positiv 🙂 Ni har massor kvar att ge du och Arras. Jag tror att det blir en riktigt spännande säsong för er 🙂

  1. Härligt! Ja hon är superbra, pedagogisk, bestämd och positiv! Haha, jag hoppas att vi har mycket kvar att ge 😛

   Med vänlig hälsning Maria

 6. Hej,

  Jag har en som jag ska sälja! Jag har köpt en av en annan modell som passar min häst bättre (rider islandshäst). Lite synd, för jag gillade min gamla som jag ska sälja bättre än den nya.. Jag älskar Childeric!!

  Vänliga hälsningar
  Taina

 7. Hej!

  Som alla andra kommenterat är ni himla fina! Arras är ju en dröm (iallafall för mig som får ta del av alla hans fina sidor här genom bloggen 😉 )

  Jag undrar över en grej (läs denna fråga med glasögonen att jag inte ifrågasätter, för bevisligen har du en glad häst som hållit i många år, utan bara undrar och vill höra dina synpunkter):

  De filmer som visas här på bloggen innehåller mkt galoppjobb och oftast (för mig iallafall) i ett samlat tempo/form. Börnar ni loss ibland? Känner du behov hos Arras av att han ska få sträcka ut ibland och hur tillgodoser du isåfall detta? Hur ser du på att bibehålla/öka galoppens kvalitet i förhållande till att rida i samlat tempo? Jag har mest haft unga hästar och är upplärd med att inte samla dem så mycket i galoppen, dels för framåtbjudningens skull, men även för att de tenderar att tappa gångartens kvalitet då. Är det mycket annorlunda med den äldre hästen?

  MVH Caroline

  1. Hej! Kul att du gillar Arras 🙂

   Självklart rider vi inte i bara samlat tempo, när vi värmer upp till exempel brukar iallafall jag stå i lätt sits och galoppera på längst med långsidorna. Börnar loss skulle jag gärna göra ute, i somras när vi red på Grava Rud kunde vi släppa loss för allt vi var värda, på vintern är det lite svårare med det och vi har nytt underlag så vi kan inte brassa på så som man kanske skulle vilja! Vi rider mycket tempoväxlingar och rider även på framåt i galoppen, även fast jag kanske inte lägger upp det på film här på bloggen 🙂 Men helt rätt av dig, vi behöver verkligen ändra steglängd och tempo! Jag rider för Anki i tältet och där blir gärna tempot något lägre än i ridhuset tyvärr! När jag tappar kvalité på Arras galopp brukar jag tänka fram och rida på i ett friskare tempo utan att tappa honom, och kanske behöver jag brassa på längre sträckor och ta ut stegen ÄNNU mer än jag gör! Det ska jag påminna mig själv om 😀

   Svarade jag på allt nu? 😛 Skriv igen annars!

   Med vänlig hälsning Maria

 8. Ser jättebra ut! Supersnyggt allra helst på slutet!

  Jag blir mer sugen på Childeric efter dina inlägg! En nyfiken fråga från en Rööslifantast. Du funderar inte på en Röösli nu när du går i sadeltankar. Har sett tidigare att du haft gott omdöme om dem. Eller är Röösli helt ute?

  1. Taaack! 🙂 Jag red i en Röösli för flera år sedan och minns att jag älskade den, dock känns Childeric-sadlarna mjukare, men jag kan ju minnas fel!

   Jag har inte ens tittat efter Röösli på nätet, finns det många till salu? 🙂

   1. Det var det jag ville minnas. Jag vet inte hur det ser ut på begagnatmarknaden med Röösli. Jag gillar min Pilatus jättemycket men den är kanske helt ute?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *