Mini-uppdatering!

I morse när jag kom till stallet hade Mini starkare puls än igår, men rörde sig bättre. Jag gick med henne i ridhuset, och hon haltade inte på rakt spår, men däremot när hon fick trava. Hon var även mindre halt när jag vände runt henne på en liten volt, om man jämför med igår.

Hon fick stå kvar inne (vilket nog inte gjorde henne så mycket, eftersom det vräkte ner blötsnö från sidan), och hovis kom till stallet på eftermiddagen. Vi diskuterade lite och beslöt oss för att ha lite is i magen och avvakta tills imorgon med att göra något. Han sa att han förmodligen inte kommer att hitta något i nuläget, eftersom hon hade svagare puls nu och inte haltade lika mycket (det hade blivit bättre på eftermiddagen än vad det var i morse).
Så vi får se imorgon, är hon likadan som idag kommer jag inte göra något just nu. Nu har det ju kommit lite snö som förhoppningsvis ligger kvar, så då kan hon ju få gå ut i hagen igen. I fortsättningen kommer vi nog få sko henne med helsulor fram när det är hårt ute, uppenbarligen har hon känsliga sulor, i kombination med knölig hage…

IMG_7534.JPGGammal bild

//Emma

7 reaktioner på ”Mini-uppdatering!”

  1. Jag har helsulor på mitt halvblod runt om, året runt. Bästa beslutet jag någonsin tagit efter diverse hovbölder, blåmärken i sulorna osv. Hon har inte varit ofräsch en dag efter det! 😀

  2. Jag och min hovis tog exakt samma beslut efter min dam fick en blödning i hoven i dec pga hård, frusen hage. Hon har tunna sulor sedan innan lägg sedan på regn konstant hela hösten typ (ännu mjukare sulor)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *