AJJ

I natt vaknade jag till och skulle vända på mig, men insåg att det inte gick. En sådan smärta i ena sidan nacken som går ner i ryggen gör att jag blir liggandes dyrstill. Jag tänkte en svag sekund att det kanske går över under natten, men icke.

Jag som skulle träna tillsammans med Emma idag… Nu sitter jag här och kan inte röra mig, böja mig eller knappt hosta. Det första jag gjorde i morse var att ringa en naprapat, så i eftermiddag ska jag iväg till en kvinna som jag hoppas kan hjälpa mig. Det är lite typiskt att det händer nu, dagen innan nyår och mycket som ska fixas. Jag vill gärna kunna rida också! Nu ska jag försöka ta mig hem till min kära mor som har ordnat fram värmekudde och liniment åt mig.

Nog om min nacke, träningen igår tänkte jag nämna lite också.

Han är så pigg nu min pålle så det blir lätt lite väl överladdat, vilket inte alltid är till en fördel för då slår det ibland lite fel och energin går åt fel håll. Igår var han lite rolig för då bockade han till i bytena i början av passet, han orkade liksom inte hålla sig på mattan riktigt!

Precis som i söndags så var det vänstersidan som jag och Anki jobbade mycket med igår. Det är ganska stor skillnad på höger och vänster sida när det kommer till exempelvis slutorna. Jag fick rida slutor snett igenom ridhuset till vänster och leda med högerhanden tillbaka till andra långsidan, förstår ni då? Arras vill välta vänsterbogen till vänster och det räckte inte med att jag rundade honom för min vänstra skänkel, jag fick hjälpa till genom att leda bogarna mer åt höger.

Mamma filmade detta så ni ska få se skillnaden när det blev riktigt bra.

Vi jobbade också på en mindre volt till vänster, precis som jag gjorde i söndags med tagen bakdel. Vi gjorde några arbetspiruetter där vänstersidan skulle vara formad och vänsterbogen intill kroppen. Arras tyckte vissa stunder att han inte skulle behöva det och smög/drog ut till höger för att undvika arbetet. Jag fick göra detta arbete i korta sekvenser för att han inte skulle bli så upprörd. Vänstersidan blev bättre och bättre under passets gång.

Mot slutet jobbade vi lite med passagen, då var Arras så överladdad så han visste inte riktigt vart han skulle sätta sina fötter. Jag ska se om även det kom med på filmen så får ni se hur han blir när han blir lite eldig!

 

IMG_5462.JPG

 

/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *