Brrr!

Nu är det kallt i Värmland och soligt. Jag trodde att Arras skulle frysa i sitt 200 grams täcke men jag var ute och kände under täcket och han var ljummen, så jag satte inte på något mer än så. Han är inte så frusen av sig direkt!

Jag red Elton först förut och satte på mig benvärmare och var lite orolig över att de skulle hasa ner, vilket de inte gjorde. Kanonbra nu när det är kallt åt låren. Jag har ju fortfarande inte köpt någon kjol så benvärmare får gå fint när det är som kallast.

Idag fick jag tillbaka min Leonardo av Rebecka. Hon har gjort ett riktigt bra jobb med sadeln, det går inte att få till det bättre än vad hon gjort. Känslan när jag satt upp var att jag inte längre satt lika långt bak i sadeln, hon har gjort så den inte längre ligger som en cementkloss på bakvalvet. Samtidigt har hon breddat den lite så att Arras ska få mer plats att röra sig med bogarna full ut.

Jag upplevde att min position i sadeln blev bättre också, inte riktigt lika bra som i Equipen. För att få den känslan så måste jag köpa en ny sadel, hon kan inte trolla mer med den jag redan har. Den är trots allt 10 år gammal och mycket har hänt i både min ridning, tycke och smak, men även i sadlarnas utveckling.

Rebecka tycker att det var skillnad i hur han rörde sig i traven och att han rörde länden på ett bättre sätt, något som även blev bättre och bättre under tiden hon var där och tittade. Hon trodde att han så småningom kommer att ta ut sina rörelser ännu mer när sadeln ligger bättre. Hon ville se honom i alla gångarter i båda varven och ville se hur han rörde sina bogar och om sadeln satt still i alla gångarter.

Hon hade på hennes sadelgjord som är en Eric Le Trixerant. Jag åkte dock till Hööks och köpte den varianten jag skrev om igår:

IMG_5426.JPG

Jag använder världens varmaste skor nu när det är såhär kallt:

 

IMG_5420.JPG

Elton sprang fint idag. Några sekunder efter att jag tagit den här bilden halkade både jag och Elton, halva manegen hade samlats under hans hovar så broddarna tog inte. Jag halkade bladask och det var flyt att jag inte hamnade under honom!

IMG_5403.JPG

Arras är världens lyckligaste för nu når han sin haggranne. Arras har alltid velat ha en kompis i hagen! Dock skulle ingen i hela världen orka med honom…

IMG_5417.JPG

 

/Maria

8 reaktioner på ”Brrr!”

 1. Vore jätteintressant att få reda på vad det kostade att ändra om sadeln. Letar efter en dressyrsadel till min unghäst och är jättesugen på att skaffa en sadel med omvärmningsbar bom (ex. Prestige, kieffer m.m.) för att eventuellt inte behöva köpa ny sadel medans han ändras i kroppen.
  Tack för en toppensida! Ha en trevlig fortsättning och gott nytt år!

  1. Det är ju faktiskt möjligt att ha samma sadel under en längre tid nu när det går att ändra så mycket på dem! Rebeccas jobb kostade 2800 kronor. Rekommenderar henne varmt =) Tack själv! Kram och gott nytt år!

   /Maria

   1. Tack för svaret!
    Känns som att det helt klart är värt att köpa en sadel som går att ändra. Var ett mycket överkomligt pris för att slippa besväret med att leta ny sadel stup i kvarten 🙂

 2. Hej, jag har nu investerat i en ny dressyrsadel och funderar på att köpa nya stigbyglar också ( när ändå spenderbyxorna är på

   1. Hej! Jag ska kolla imorgon men jag har för mig att jag har Stübben. Jag har haft mina i 11 år nu och de har hållit sig riktigt fina!

    /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *