Lite ledigt!

Nu äntligen har jag ett par dagar ledigt, finns dock en hel del skolarbete att ta tag i, men det kan man ju åtminstone bestämma själv när det ska göras. 😉

Mini har däremot inte haft en lugn stund, både Johanna och Elin har ridit henne under veckan. Jag själv red senast i måndags, på Anki-träningen. Det gick riktigt bra, fast hon var pigg! Vi red programdelar ur Msv A:1 och Anki tyckte att det var vi redan startklara för. Så hon tyckte att vi skulle börja kolla av delar ur St George istället. Så vi började med en sekvens i galoppdelen. Man rider då en galoppsluta in till X, byte och sluta tillbaka till hörnet. Alltså en väldigt förenklad variant av saxen, som kommer i senare program.

Första slutan och bytet gick bra, men sen var det svårt att komma ut i den nya slutan. Jag fick tips av Anki hur jag skulle träna så här i början. När jag kommer till X ska jag rida ett galoppsteg fram, ställa om, rida ett steg till och sen byta. Då är hon redan ställd åt nya galopphållet och det blir mer naturligt att rida ut i en sluta åt det andra hållet. Nu blir det ju för många steg rakt fram, men Anki sa att det var bättre att börja så, istället för att stressa fram ett byte, och ut i slutan.
Dessutom lärde sig Mini väldigt snabbt att hon skulle byta där, så hon laddade lite väl mycket. Då är det också bra att rida rakt ett steg extra, för att få henne att vänta.

En rolig träning och jag har börjat kolla in årets första tävling, som eventuellt blir i Lidköping i mars. Vi går ut hårt och kör en Msv A:1 direkt isåfall. Lika bra att se vart man ligger direkt…

Mini fick vinterrocken på sig, gudars vad kallt det är nu!!

IMG_7891.JPG IMG_7892.JPG IMG_7887.JPG

 

//Emma

2 reaktioner på ”Lite ledigt!”

    1. Tack, vad go du är! 🙂 Vi får hoppas att vädret inte ställer till det, men annars är jag helt inställd på att åka dit! 😀 /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *