Så tyckte Anki!

Igår red jag som sagt i en Equipe Rose eftersom min sadel är tillbaka hos Rebecka tills på lördag. Jag var lite nyfiken på vad Anki tyckte, om hon skulle se det jag känner när jag rider i den.

Det hon kunde se av passet igår var främst att min sits var mycket bättre i denna sadeln. I Prestigen sitter jag inte helt still, utan glider och ”vippar” åt sidorna. I Equipen sitter jag mer still. Den ligger med andra ord still på Arras rygg. Förutom det så ligger mina skänklar i en bättre position, jag får bättre stöd för dom helt enkelt.

Jag kommer att prova sadeln ordentligt när den kommer tillbaka och hoppas på att jag kommer vara nöjd. Är jag inte det så kommer jag titta mig runt efter en ny sadel!

Träningen då?

Det jag fick med mig allra mest från gårdagens träning var att jag måste få in vänster bog intill kroppen. Tidigare har det varit höger bog som jag fått jobba mycket med men nu var det vänster. Jag har känt det under veckan att det har varit ett litet bekymmer. När jag rider rakt fram och gör en volt till vänster så välter vänster bog in mot mitten, så jag har försökt att driva in den intill kroppen men inte riktigt fått till det.

Hur vi jobbade med detta:

  • Vi red på en mindre volt runt Anki- vissa sekvenser med tagen bakdel. Vi la fokus på att han skulle runda sig i sidan kring min inre skänkel. Framförallt: in med innerbogen!
  • Vi red en del slutor där jag fick tänka att bogen ska gå rakt fram mot kortsidan ifall vi gjorde slutan snett igenom ridbanan. Arras skulle rundas kring min vänstra skänkel. Jag fick vid ett tillfälle lägga mitt spö på vänstra bogen och då blev det mycket lättare!

Härligt med träning igen och bra att få hjälp med svårigheterna jag känt under veckan. Jag är inspirerad att förbättra detta under veckan 🙂

 

 

 

IMG_5192.JPG

 

/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *