Man ska aldrig…

Jag känner såhär: Man ska aldrig prova den dyraste sadeln som sadelmänniskan har i sitt sortiment. Jag provade två sadlar för 32 000 kronor ”bara för att känna hur det känns” och det skulle jag ju aldrig gjort. HERREGUD vilken skillnad!!!

Den som var allra skönast var en Erreplus DM. Jag kommer aldrig kunna köpa en sadel för så mycket pengar så det är lika bra att jag lägger ner den tanken. Däremot skulle jag kunna tänka mig att byta ut min Prestige mot något annat, kanske begagnat för att det inte ska bli så dyrt.

Rebecka ska göra i ordning min sadel så att det blir så bra det bara kan bli. Hon har satt om stropparna för att det ska bli mer bogfrihet, hon ska bredda bommen lite och har nu lagt om stoppningen lite så att den inte hamnar i bakvikt. Det är en hel vetenskap detta med sadlar. Dessutom så tyckte Rebecka att jag ska köpa en ny gjord, eftersom min gör så att sadeln inte ligger helt still, den åker fram något och gjorden gör att armbågen inte får den friheten den behöver.

Jag vill egentligen ha mer stöd för mina skänklar, så att de hamnar mer rakt ned mot backen om ni förstår hur jag menar. Just den detaljen kan inte Rebecka göra något åt med den sadeln jag har, hon kommer att göra sitt yttersta för att sadeln ska ligga så bra som möjligt på Arras och det är ju helt klart viktigast!

Såhär ser Equipe-sadeln ut som jag lånade av Emma och Christine:

IMG_5203.JPG

Såhär såg jag ut efter dagens besök i stallet:

IMG_5223.JPG

 

/Maria

8 reaktioner på ”Man ska aldrig…”

 1. Nej, det har jag lärt mig (men ändå inte uppenbarligen…). Prova ALDRIG en sadel som du inte har råd att köpa!! Jag skulle prova ut en ny dressyrsadel till min ”tredjehäst”. En 11-årig hopphäst som gått lite dressyr på skoj men aldrig haft en egen sadel som låg riktigt bra. Jag hade tänkt mig något begagnat men med riktigt bra kvalitet och kunde ändå tänka mig uppåt 20000:- för absolut rätt sadel. Jag frågade aldrig vad de kostade och provade 4-5 st innan hon lade på DEN… Hela hästen ändrade sig! Rörde sig som aldrig förr och känslig för hjälperna och jag kunde sitta helt stilla. Ljuvligt! 😀 Det fanns inget utrymme för fundering alls, jag skulle ha den, punkt slut. Eftersom jag nämnt en summa från början så tänkte jag att den iaf kanske låg i närheten prismässigt, men kanske ändå så mycket som 25000:-… Hjärtat i halsgropen när jag frågade och när jag fick 35000:- till svar skrattade jag högt rakt ut av chock. Ont i magen och länsade konton, men jag beställde faktiskt en… Suck så lurad man är, men shit vilken underbar sadel! 🙂

  1. Vilken härligt historia 🙂 Det är ju så att en bra sadel är ju otroligt mycket värt.. Man vill ju att utrustningen ska vara så bra som möjligt för både hästen och en själv! Jag antar att det var värt pengarna 😀

   /Maria

 2. Åh nej vad jobbigt! Har varit med om det där (fast inte med sadlar dock ;)) t.ex med bilar, sängar, soffor…. Och skor! Det är (ofta men inte alltid) galet stor skillnad på billiga och dyra skor. Hoppas det blir bra med den omstoppade sadeln, den kanske ger en helt ny känsla! Håller tummarna för att det blir bra för er.

 3. Hur tyckte du erreplusen dm var i jämförelse med equipen? Har inte hört så mycket om erreplus överhuvudtaget, skulle vars kul att veta vad du tyckte om dessa sadlar?

  1. Jag tycker om båda sadlarna, skillnaden var att i Erreplusen satt jag nästan fast i sadeln, på ett bra sätt då. Skänklarna fick jag väldigt bra stöd för och det var en mycket fin känsla med sadeln, jag satt nära Arras liksom! Men jag har ju bara provat två varianter av Equipe och en Erre, så jag är nog fel person att fråga =)

   /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *