Ankiträningen igår!

Igår berättade jag för Anki att jag gått tillbaka till grundarbetet en del och det tyckte hon givetvis var bra. I vissa perioder får man lägga ner mer tid på svårare rörelser och det gäller att inte glömma grundjobbet. Kanske till och med ta ett helt pass och ägna åt det.

Hon tyckte att Arras var fin, loss och aktiv så vi passade på (medan vi hade Anki till hands) att öva på de svårare momenten i de svårarste Intermediaire programmen. Hon bad mig att öva själv på galoppsaxen i ridhuset, för den får vi inte plats med i tältet. De flesta av de andra momenten kan vi öva i tältet.

Något som jag fick hjälp med och som gjorde en avsevärd skillnad var galoppkvalitén. Hon tyckte att Arras trycker lite åt olika håll så jag fick rama in galoppen mer och då blev sprången rundare och luftigare. Jättebra att hon ser detta för när jag fick känna känslan när det blev så mycket rundare språng så kan jag försöka nå dit själv.

Jag fick lägga in piruetter i galopp på medellinjen, något som kommer i de svårare programmen. Den till vänster är bra, men i den till höger så viker jag mig lite i midjan till höger. I och med att jag gör det så trycker jag ut rumpan till vänster. Jag fick tänka på det och dessutom ta fram min vänstra skänkel något. Detta plus att jag fick vara noga med rundheten i högersidan och vips, så blev den piruetten mycket bättre. Tack för det!

Vi övade i slutet på övergångar mellan piaff och passage. Till en början så kom vi aldrig ur trampen, jag hittade inte rätt i teknik och Arras hittade inte heller rätt riktigt. Där fick vi göra många försök och Anki bad mig att bara gå ner några få steg i piaff och gå upp i passage igen. Det blev bättre och bättre:

 

/Maria

6 reaktioner på ”Ankiträningen igår!”

 1. Eran blogg har blivit så fruktansvärt bra nu! Det är fler inlägg och jag tycker verkligen om alla inlägg om träningar, filmer mm.
  Och det är så kul att se när båda ekipagen förbättras och utvecklas hela tiden.
  Kram

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Request number 96f41893c7a9c2f9c41c09ec29c317f7. Antispam service cleantalk.org. ***

  1. Glada vi blir 🙂 Tack! Det är kul när vi får frågor från er och tips på vad vi kan skriva om. När vi dessutom har gulliga och engagerade läsare så blir det ju ännu roligare att blogga!

   Kram Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *