Grunderna!

Det har sedan ett tag tillbaka fokuserats mycket på svårigheterna i de program jag ridit. Under tävlingssäsongen blir det ju lätt så. Jag har velat sätta passagen och piaffen till exempel, då blir det mycket jobb med just det. Såklart har jag jobbat med allt möjligt och varierat mig men jag känner ändå att jag ska gå tillbaka till grundjobbet lite mer ett tag.

Jag ska tänka mer på det Kittel var noga med på clinicen jag red, att rida extremt noga från punkt till punkt. Jag har gått tillbaka till att lufsa runt och inte rida korrekt från en bokstav till en annan. När jag gjorde det på clinicen insåg jag att mina linjer gärna drar åt olika håll. Arras och jag ska befinna oss exakt på linjerna och alla kroppsdelar ska vara ”på plats”.

Jag ska återgå till att rida mer med stigbyglarna framför sadeln. Jag ska också tänka på de tips jag fick från Lussan, mer energi framåt till en hand som inte ska gå bakåt ens en mikrosekund. Fram till en mjuk och buren hand. Snabba hjälper – beröm så Arras känner sig duktig. Jag minns precis känslan, den ska jag ta med mig och försöka sträva efter.

Jag ska försöka tänka mycket på min sits, hur jag sitter med sittbenen i sadeln. För er som är intresserade rekommenderar jag att läsa denna artikel som handlar om just sits och hur Kyra tänker: http://www.kyrak.com/Kyraartikel2.pdf.

IMG_2554

/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *