Ljus!

Det blev som de förutspådde! Idag är det ljust ute och minusgrader, som jag längtat. Igår var det domedagen, regn och dundermörkt hela dagen. Hästarna fick komma in till lunch för att de inte skulle bli genomsura.

Jag red för Anki igår också. Hon tycker att Arras blivit mycket bättre redan från start de senaste gångerna jag ridit för henne. Han är mer aktiv och mellan hjälperna från start. Något annat om var kul var att hon tyckte att det hänt mycket med min ridning och att jag utvecklats ett snäpp till. Riktigt kul att höra.

Igår var Arras lite ”göbbgrinig” som Anki sa. Han var lite småsur när jag ville aktivera och be om lite till. Det var främst till en början, han mjuknade efter ett tag. Anki sa till mig igår att allt måste inte vara så perfekt hela tiden. Det gör inget om han tappar sig i passagen, att det blir myrsteg och att vi inte riktigt hittar rätt med en gång. Det viktigaste är att jag övar på att ändra och att det är okej med olika steglängd och tempon.

Idag ska jag och Emma (om hon hinner från skolan) fota och kanske filma lite när vi rider. Jag vill också passa på att tipsa om Instagram (vi heter dressyrsnack ;)), där lägger vi upp små filmsnuttar och bilder nästan varje dag. Där kan man ju också inspireras av varandra tycker jag!

 

IMG_4711.JPG

 

/Maria

5 reaktioner på ”Ljus!”

 1. Hej! Det är sol här i Skåne också, men inga minusgrader. 🙂 Jag tänkte fråga om ni har något tips på hur man får flaxande armbågar att vara stilla. Tänkte ta vinteruppehållet i akt och träna vidare på sitsen men de där armarna alltså… har funderat på att binda fast dem intill kroppen som en sista utväg. 😛 jag tycker att Arras är så himla fin nu förresten. Hoppas att ni får en bra vinterträning nu. 🙂

  1. Hej! Så länge det är sol får vi vara glada! Flaxande armbågar, går det inte att hitta något slags bredare gummiband som du kan knyta fast armbågarna med? 🙂 Det känns dock lite läskigt kanske… Annars har ju PS en ridbåge som är till för att ryttaren ska få en mer korrekt sits och hållning. Kolla här:
   http://www.psofsweden.se/sv/produkter/perfect-sit.html

   Om jag ska försöka ändra något så brukar jag bara se till att påminna mig själv hela tiden när jag rider, eller om någon är med och hjälper till att påminna en 🙂

   /Maria

   /Maria

 2. Hej! Det där med att allt inte behöver vara så perfekt är svårt att släppa =) Fast det blir ju oftast så mycket bättre i slutändan om man vågar släppa..
  Jag har en fråga, som inte har med inlägget att göra. Har för mig att du skrev om att du köpte några nya stövlar som du gillade och som snabbt blev ”inridna”. Minns jag rätt eller har jag blandat ihop det? Undrar annars vad det är för märke och om du fortfarande är nöjd? Är på jakt i stövelljungeln… =)

  1. Hej! Jag måste påminna mig själv ofta om att allt inte behöver vara perfekt, släppa lite på det är jättebra för att utvecklas.

   Ja det stämmer, jag har ett par De niro-stövlar som jag älskar. Försöker dock spara på dom lite och använder de bara då och då =)

   /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *