Lördag!

Hej på er. Gött med lördag. För er som är trött på det gråa vädret kan jag säga att här i värmland ska det bli kallt och sol till veckan, underbart!

Idag red jag Montana först innan det var Hannahs tur. Hon ska tävla honom imorgon i Gyttorp så hon red igenom programmet efter att jag ridit. Han blir gärna som en liten banan i vänstervarvet och är lite svårare att få loss i höger sida, så den lilla stunden jag red så la jag krutet på det.

Jag red först i en rundare form och då var han enklare att få loss i höger sida. Jag valde att gå över i vänster varv och rida in högerbogen i det varvet. Han tyckte att jag var lite jobbig och ville hellre att Hannah skulle sitta upp tror jag bestämt.

Förvänd sluta i vänster varv, det var övningen som satte fingret på vad som var lite jobbigt idag. Då behövde han nämligen ta in bogen, bli mjuk i höger sida och dessutom trampa inunder med vänster bak. Phuh. Montana var väldigt fin när Hannah satt upp och jag tror att det kommer gå superbra för dem imorgon, heja!

Arras blev med på bild han. Honom red jag sist och tyvärr så blir bilderna inte helt bra, lite gryniga och oskarpa. Men hoppas att de duger. Kungen var fin idag, vi fokuserade på traven, vilket betyder att jag jobbar mer i galopp imorgon. Ibland skjuter Arras bakbenen bakom sig lite för långt ifrån kroppen, vilket till och med syns på vissa bilder. Jag vill att han ska vinkla sig bättre.

Utan energi går inte det, därför laddade och jag sade till honom redan från start att, bara för att jag samlar, så ska det inte gå långsammare. När jag samlar måste Arras bibehålla energin. Det var något vi jobbade på idag.

IMG_4691.JPG

IMG_4692.JPG

 

 

 

IMG_4678.JPG

IMG_4694.JPG

 

/Maria

8 reaktioner på ”Lördag!”

  1. Tack först och främst!! Jag har nog bara ridit väldigt mycket i många år och jobbat på att förbättra min sits hela tiden! Det finns alltid saker att justera och förbättra. En tränare som hjälper en att förbättra sitsen är ju A och O, att filma och granska sitsen är alltid bra.

   Betyg på sitsen, när man bedöms i mina klasser så bedöms sits, hållning, korrektheten, finheten samt EFFEKTEN av hjälperna. När domarna dömer så är det alltså mycket annat som döms in i den punkten än att sitsen är korrekt 🙂 Jag brukar få runt 7 och har som bäst fått 9 (i ett Lätt A program)

   /Maria

 1. Lindar du benen alltid med padd under eller direkt på benen? Eller beror det på vilken typ av lindor du använder.
  Inspireras väldigt av er ridmässigt!

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Request number 8f3297b5d5c0cf65cc9f90919f091f5e. Antispam service cleantalk.org. ***

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *