Tömkörd!

Planen var att låta Mini ta det lite lugnt idag, men samtidigt vill jag att hon ska röra på sig, det blir inte mycket av den varan ute i hagarna nu. Sen går hon oftast in till lunch i och med att det regnar så, och jag gillar inte riktigt att hon äter hö ute i leran. (Även om det finns torra plättar, envisas Mini med att dra iväg med höt överallt.)

Jag är ingen större fantast av att tömköra, och det är av helt bekvämlighetsskäl. Jag tycker det är trassligt, knövvligt och tråkigt att byta varv. Jag har inte vågat ha tömmarna lika på båda sidor, för jag har fått för mig att Mini inte gillar när de stöter i mot baken. Men idag testade jag, och hon brydde sig inte allt för mycket… Nu stannade jag i början när vi skulle gå över till det nya varvet, men efter ett tag provade jag i skritt, och det gick fint!

Det blev mest lösgörande och mycket skritt på fyrkanten. Mini är en stjärna på att göra öppnar på töm, så det gjorde vi i både skritt och trav, varvat med volter och skänkelvikningar.
Hon verkade nöjd efteråt! 🙂

IMG_7758-0.JPGJag tycker att hon är så fin i kroppen nu! Eller?!

/Emma

5 reaktioner på ”Tömkörd!”

    1. Hon äter, förutom hösilage, 1 kg havre och 1/4 kg krafft grund. + jäst för att hålla magen bra! 🙂 /Emma

    1. Tack, ja hon är superfin i pälsen faktiskt. Men om man kommer nära så är hon rätt så lurvig på hals och mage, sen blir hon supersvettig.. Helst skulle jag ju bara klippa halsen, men då kommer pedanten fram i mig – det är så fult! 😉 /Emma

      1. Ja klippa bara halsen är inget för mig heller… Jag har nästan glömt bort hur jobbigt det är med svettiga hästar när man inarkorderad, är en fördel med att ha hästarna hemma. Fast avsaknad av ridhus är rätt stor på vinterhalvåret…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *