Bra idag!

Jag och Mini fick ha lite kvalitetstid idag innan ridningen, då det sågades och lagades inne i ridhuset. Jag tog fram min Solo comb och började kapa manen, eftersom jag hade kollat på ett gammalt filmklipp på henne där hon hade jättekort man, och tyckte det var så fint. Om det blev så fint nu vet jag inte, men ser iallfall välvårdad ut. I samma veva toppade jag av pannluggen, men dagens luftfuktighet gjorde att den stod mer rakt upp/ut, än ligga fint.

IMG_7741.JPG IMG_7748.JPGJag red med samma koner och bommar som Maria hade i morse, och även jag tackar ridskolan som inte plockade bort dem igår! Redan från start så använde jag mig av dessa, flyttade sidvärts in från en konen, rakt mellan bommarna, volt runt en annan kon, ja en massa variationer helt enkelt!

Senare i passet gjorde jag på samma sätt, fast då red jag en galoppsluta in från hörnet, rakt genom bommarna på långsidan och ett byte, och sen sluta ut till hörnet igen. Det finns så mycket övningar man kan göra med hjälp av lite koner, vi MÅSTE bli bättre på att använda de!

Mini kändes jättejättefin på slutet, lätt i handen och loss över nacken. Hon gjorde riktigt fina piruetter, åt höger börjar det verkligen lossna, hon sätter sig och väntar betydligt bättre nu.
Imorgon ska jag eventuellt tömköra henne om jag hinner innan lektionerna börjar, annars blir det nog en snabb skrittur i skogen.

IMG_7747.JPG

/Emma

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *