Skillnad idag!

Ja idag var det minsann skillnad från start, skönt. Det har ju förmodligen med gårdagens ridpass att göra då jag kom en bra bit på vägen och var nöjd med honom när jag klev av.

Idag var han mer med på noterna, jämnare i sidorna och lättare att samla. Det stod koner framme i ridhuset idag och det utnyttjade jag lite senare i passet. Jag red en lite längre framridning idag, det var tidigt på morgonen, både jag och Arras behövde ”komma igång” långsamt. Efter ett tag använde jag konerna, de stod uppställda som en fyrkant. Jag tänkte extra på att:

  • Ta tillbaka strax innan konen, halvhalt.
  • Runda innersidan, små travsteg runt konen.
  • Se till så att han spårar.
  • När jag rundat konen red jag fram, längde steget innan det var dags för nästa kon.

Varför använder jag mig inte av konerna oftare? Den där fyrkanten är guld och kan användas i ALLA gångarter och oavsett om man rider på nybörjarnivå eller Grand Prix. Om jag vill göra det svårare kan jag göra det i skritt, men trampa runt konen, eller mellan konerna. I trav kan jag växla mellan trav och passage, eller bara växla mellan olika tempon och steglängd. I galopp kan jag rida runt konerna i piruettgalopp, rida fram mellan konerna osv, osv.

Jag tycker att jag får bra ordning på alla kroppsdelar, jag får igenom mina halvhalter, Arras hamnar bättre mellan mina hjälper och dessutom får jag honom mer lättändrad!

IMG_4627.JPG

Lindor och Eskadronpaddar, min favorit!

IMG_4631.JPG

 

Lite suddigt, men såhär såg vi ut!

/Maria

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *