Rolig helg i Enköping!

Varning för världens längsta inlägg. Kommentarer från domarna och bilder kommer under veckan!

Nu har jag smält helgens tävling i Enköping. Jag är så glad att vi åkte dit och så tacksam att pappa och Simon var så snälla och hjälpsamma under helgen. Vi har haft en jättebra helg tillsammans med Hanna Walfridsson och hennes hästskötare Sandra, tusen tack för trevligt sällskap. Jag måste också säga att alla har varit så otroligt trevliga och glada, både funktionärer, ekipagen som tävlat och folk runt omkring. Alla hälsar och tjoar, underbart!

Arras har varit taggad till tusen den här helgen, det har varit så himla kul att rida!

Första dagen

Första dagen red jag Intermediaire I. Arras var superfin på framridningen och jag försökte rida mycket växlingar precis som jag gjorde för Anki, några galoppsprång fram och några tillbaka.

Inne på banan märkte jag att sadelgjorden satt väldigt löst men jag kunde ju inte stanna och rätta till det, det var bara att hoppas på att vi inte skulle glida runt. Hur kunde jag missat det på framridningen? Det var som att magen sögs in när vi gled in på banan. I programmet gjorde Arras fina ökningar, det kändes riktigt bra. Skolorna blev han lite låg och det flöt inte på i världens mest energirikaste trav, men okej. Allt flöt på bra tills vi gjorde en ryggning som till en början kändes bra, men sedan trampade Arras in baken åt vänster och poängen sjönk.

Tyvärr missade vi också en av våra starkaste moment, serien, där det blev vart fjärde i sista bytet istället för vart tredje. Attans! När jag red ut var jag inte jättenöjd med missarna men nöjd med att Arras var så pigg och fräsch, i ökningarna i galopp satsade han järnet. Poängen kom och jag blev riktigt förvånad, 65,6% i den tuffa konkurrensen, med de missarna, wow!

Andra dagen

Andra dagen i Enköping…det var nu det gällde. Jag ville så gärna lyckas med i alla fall några av svårigheterna. Det var piaff och passage, byten i varje och lite annat piff och puff som jag visste skulle bli riktigt svårt. Under veckan har vi inte riktigt fått till bytena i varje så jag var lite orolig för dem. Han kändes fortsatt fin på framridningen, framåt och med på noterna. Det var riktigt kul att värma upp och känna att Arras tyckte det var så kul.

Inne på banan då, denna dagen med spänd sadelgjord. Vi började med en ökning som kändes bra. Sedan kom saxen i trav, hur svårt kan det vara att böja sig i sidan och flytta sig åt sidan? För Arras verkar det vara svårare än att göra 27 byten i varje. Vi genomförde det med nöd och näppe. Passagen som följde där efter, med en trevande ingång så lyckades vi ändå med passagen, jag var så nöjd med det.

Piaffen som var från trav var okej, från skritt blev det pannkaka. Dessutom fick vi ett taktfel i samlade skritten som det var koefficient på, något som inte brukar hända men som jag kan förstå händer när vi ändå laddar för piaff. Slutorna i galopp kändes inte heller som att de flöt på med någon vidare lätthet tyvärr. Sista piruetten missade vi också med bakdelen som kastades ut åt höger, ajajaj.

Men sen kom de sista svårigheterna, bytena i varje satt som ett smäck!!! Uppridning och den svåra sekvensen därefter blev sådär, vi missade övergångarna men passagen var okej ändå. Det är svårt att få till en perfekt passage när hästen är van att tvärnita vid X. Det behövs mer träning och rutin för att sätta det perfekt. Resultatet blev 60,19%!

När jag red ut var jag både skitnöjd men jag grämde mig också över alla förarliga missar.

När jag sitter och tittar på alla fina hästar så tänker jag att alla andra har så mycket häftigare gångarter än vad Arras har. Just därför var det kul att få 7:or av samtliga domare på gångarterna första dagen. Detta speciellt med tanke på att just de där flashiga hästarna inte får så mycket mer än 7 de heller. Däremot kanske de har flashiga och fina framben men bakbenen kanske inte alltid är lika aktiva. Lätt att bli bländad av häftiga framben ibland. Jag är också så fantastiskt glad över den fina kritiken vi fick av både domare och folk runt omkring oss.

Summa summarum så är jag supernöjd med Arras och jag är glad och stolt över att få tävla bland så duktiga och fina ekipage. Jag är stolt över att vi lyckas sätta så svåra rörelser på tävling, och få ett godkänt resultat trots stora missar. Det känns häftigt!

/Maria

 

14 reaktioner på ”Rolig helg i Enköping!”

 1. Wiie får rysningar! Duktiga ni är! Lydnad och styrka slår flashiga gångarter, det kommer löna sig att jobba hårt! 🙂 Känner verkligen glädjen bakom klapparna efter sista hälsningen i Int A filmen. <3

  1. Haha, tack! Styrkan fattas fortfarande lite, men vi får verkligen jobba hårt med lydnad och att utföra varje moment så korrekt som möjligt! 🙂
   Tack gulle du.
   /Maria

 2. Helt fantastiskt, Det är så inspirerande att följa er resa och utveckling!!
  Tusen Tack för att ni delar med er av er själva och era fina höstar 🙂

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Request number f5d7910655f1bc544b7b8d130d518fcc. Antispam service cleantalk.org. ***

  1. Men gulle dig, tack så jättemycket! Tack själv för att du tittar in och tar dig tid att skriva till oss 🙂

   /Maria

 3. Ni är så J—la duktiga! Otroligt inspirerande, att man kan komma långt, fast man inte har en häst med stora flashiga gångarter! Ni är super fina!

  1. Haha, tack snälla du! Visst är det häftigt? Det ger oss ”vanliga” hopp om att det faktiskt GÅR!!! Så kul att se att det går att få sjuor i svår klass trots att hästen inte har en spektakulär mekanik! Heja!

   /Maria

 4. Ni är så jäkla häftiga!! Det är så kul att se att ”vanligt dödligt folk” kan lyckas! Stort grattis till dig och fina Arras! 🙂

  1. Tack så mycket Marie! Jaa det är så kul, sätter vi allt så går det faktiskt att få ganska bra poäng ju 🙂

   /Maria

 5. Vad duktiga ni är! Har precis hittat hit så har massor av läsa in mig på nu 🙂 Jättekul med filmer. Fortsätt kämpa, hejar på er!

  *** Antispam disabled. Check access key in CleanTalk plugin options. Request number ee2f10b438213423464e2ceea213a269. Antispam service cleantalk.org. ***

  1. Tack! 🙂 Vad kul att du hittat hit. Hoppas att du fortsätter titta in här och vi uppskattar verkligen att du lägger ner dig och skriver till oss!

   /Maria

 6. Åh så fina ni är!! 😀 Vilken utveckling ni har gjort! Han verkar så härlig Arras, han ser ut som (om du ursäktar) en ponnyhingst som kämpar för glatta livet, och i galoppen ser han nästan ut att vara överambitiös och stark? 😀 Han kanske inte har gångarter som kostar miljoner, men han har en väldigt härlig utstrålning! 🙂

  1. Tack så jättemycket 🙂 Han är så söt, han vill gärna dra iväg när han tror att det kommer en ökning i galopp så då blir han lite väl taggad! Utstrålning och tre bra grundgångarter kommer man långt med 😀

   /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *