Så rolig träning!

Nu har jag precis kommit tillbaka efter träningen på Segerstad, skapligt sent och jag ska hoppa i säng direkt efter fotbollsmatchen. Det är ju som alla vet midsommar imorgon, jag ska vara borta klockan 12.00 och tänkte rida på morgonen igen. Det blir lite ett litet lättare pass och om det är fint väder, skrittar vi nog ut!

Dagens pass för Anki var så himla roligt. Vi fick träna inför starten i Intermediaire A, givetvis tränade vi inte bara programpunkter och svåra rörelser…

Pappa var med och filmade så jag tänker mig klippa ihop så att ni får se vad vi hittade på. Bland annat red vi en form av en fyrkant i skritt. Jag skulle vända honom för ytterhjälperna och mellan vändningarna trampa/piaffa. När jag hade gjort det i båda varven så fick jag prova att sätta honom i piaff och vända honom litegrann i själva piaffen. Det jobbet gjorde han bra och det var väldigt nyttigt!

Vi fick göra slutorna i galopp som de ligger i Int A, de fungerade fint. Vi fick även prova att piaffa på långsidan, Anki följde med oss och gick på 3/4 linjen, jag gjorde en tio metersvolt runt henne och när jag kom ut till långsidan gick jag över direkt från trav till piaff – sedan trav igen och in i en ny volt, osv. Anki bad oss även rida upp på medellinjen i passage, också ett moment som förekommer i Int A, och det fungerade också bra.

I galopparbetet fick vi prova några serier och tvåorna är fina, i ettorna stoppade han upp sig lite när han kom till bytet nummer fyra, Anki bad mig korrigera framåt och då satte 7 byten i varje! Roligt! Arras har inga problem att böja sig i sidorna, men att ställa lite lätt precis i de första kotorna bakom öronen tycker han är svårare. Så vi kämpade lite med att bara ställa LITE, jag och Arras böjer gärna där halsen är ansatt vid bogarna, eller hur jag ska förklara. Så vi övade på att ha kroppen och halsen rak men ställa lite lätt i båda varven. Det kan ju låta plättlätt men ni ska få se vad jag menar på filmen 🙂

20140619-224306-81786318.jpg

/Maria

4 reaktioner på ”Så rolig träning!”

  1. Gud va kul det låter!! 😀 tänk när man är där :3
    Min häst har samma ”problem” med att bara ställa lite lite och inte vända in hela halsen, jobbar med det varje dag, lika svårt varje dag xD haha

    1. Riktigt skojigt!! Ja det är definitivt inte plätt lätt, viktigt att man har en bra tränare som kan hjälpa en 🙂 /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *