Morgonridning idag!

Idag red jag innan jobbet i morse, det var första dressyrpasset sedan tävlingen. I går red vi nämligen ut i skogen på kvällen, mycket trivsamt.

Från och med nu är det 100% fokus på starten i slutet av juli i Hagfors, då det är tänkt att vi ska debutera en högre klass. Idag värmde jag upp lugnt och fint, satte inte så mycket press fören jag kände att Arras var helt mjuk i kroppen. Jag startade efter ett tag med att samla upp skritten så att den blev riktigt kort och samlad. Sådär så att Arras nästan av sig själv bjuder upp till tramp. Han försökte att traggla sig ur samlingen under ungefär ett varv på fyrkanten, men när han väl släppte igenom så trampade han på ganska bra.

Det blir sådan skillnad på känsla när Arras vinklar in sina bakben och när jag får honom kortare i kroppen. Efter att jag övat lite på trampet så växlade vi över till travarbetet och passagearbete. Även där gjorde Arras några försök att krångla sig ur den jobbigaste samlingen genom att dansa lite åt sidorna och så, men när han ger med sig och vinklar bak och lägger vikten på rätt sätt så blir det en riktigt fin känsla.

Det är när jag börjat med passage och piaffarbetet som jag hittat den där känslan för hur mycket Arras verkligen måste samla upp sig och vara aktiv, för att jag ska kunna göra små små växlingar mellan olika tempon, mellan olika steglängd i passagen, traven osv. Om ni såg passagen Arras fick till i klippet jag lade in här för någon vecka sedan eller så, där ser ni själva vad som finns att plocka fram, vilket jag aldrig trodde fanns där. Det krävs att Arras är 100% mellan mina hjälper och är aktiv till tusen!

Imorgon ska vi ut till Segerstad och träna på kvällen. Jag ska locka med mig någon som ska filma tänkte jag, det är alltid nyttigt 🙂

20140618-212605-77165604.jpg

Trötta hästar på eftermiddagen…

/Maria

6 reaktioner på ”Morgonridning idag!”

  1. Haha ja den blir inte mindre direkt 😉 Det är riktigt kul när man hittar rätt i svårigheterna! Hoppas det går bra för dig med tanja, trevlig midsommar 🙂

   /Maria

 1. Verkligen! Känns som ni utvecklas i en dundrande fart 😀
  Jag kämpar vidare med min fux som är rädd för publik o domare och får behandlingar sv en Kraniosakral tetapeut. Han har blivit som förbytt! 🙂
  (Hon behandlar spänningar mm).

  Min femte lilla häst anländer om ca en vecka 😀
  kram o glad midsommar!

 2. Ska ni till horse showen på Friends Arena (Globen Horseshow som flyttat dit) i november kanske ni får se mig uppträda i paddockprogrammet på mässan 😉
  Frihetsdressyr lär det bli inslag av 😉
  Kram

  1. Men vad kul!! Du ska vara med där?! Vi har inte alls bestämt om vi ska dit men om vi ska det så kommer vi och tittat på dig 🙂 /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *