Clinic!

Jag och Mini blev blixt-inkallade till en clinic idag på ridskolan. Det var Anki som hade den,  så det passade ju bra eftersom träningen idag blev inställd i och med detta.

Mini har vart lite seg för hjälperna nu en tid igen. Skulle tro att det är brunsten som spökar igen. Dock är det inte lika illa som i våras, men ändå får jag den där känslan att jag försöker driva en spärrballong… Jag har även ridit utan sporrar den sista tiden, för jag tycker att hon ska lyssna ändå. Idag åkte de på igen, men det blev ingen större skillnad.

Anki hade ridit sin 5-åring Fakir innan mig och visat skänkelvikningar. Jag fick gå steget längre och rida skolor i trav och galopp. Förutom segheten, så gick det ändå bra! Anki kom fram till att jag har svårare för öppnor än slutor, och det är något jag vetat om länge! 😉 Jag måste få mer koll på yttersidan i ingången i öppnan, så det inte rinner iväg för mycket.

Slutorna gör hon ju jättebra, både på långsidan och diagonalen i trav och galopp. Lite småjusteringar med ställningen i vänster varv, där jag måste få in bogen mer.
Som avslutning sa Anki åt mig att rida galoppsaxen som den är i St George. Jag trodde hon skojade med mig, eftersom vi aldrig någonsin har provat det förut. (Herregud, jag får henne knappt att byta efter en sluta…)
Men jaja, bara att testa! Så jag red en sluta in till X, rakt ett språng, byte, och sluta tillbaks till M och ett byte. Förmodligen var det chocken och den totala oförberedelsen som gjorde att det blev ett super-försök! Riktigt skoj och Mini fick applåder från publiken! 🙂

Imorgon ska hon få vila och på onsdag ska jag kanske, kanske våga skutta något språng. Antingen på utebanan eller terrängbanan. Av någon anledning tycker jag att det är mindre läskigt att hoppa i skogen. Sen åker vi ut till Segerstad och tränar på torsdag, jag ser redan fram mot en träning i fullstort, isolerat ridhus med toppenfint underlag!!

10362358_733469326704502_347484286_n//Emma

8 reaktioner på ”Clinic!”

  1. Åh fina bushästaren!! 😀 bra kämpat! Jag försökte mig på detta hemma för ett tag sen o gick faktiskt, inte så snyggt som för er bara 😉

    1. Tack!! Det är ju en fördel om det fungerar någorlunda iaf, då är det ”bara” att slipa vidare på kvalitén.. 😀 /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *