Vuxenpoäng!

Mini har idag fått på sig sin första flughuva. Jag hittade en på Hööks som var en blandning mellan huva och flugpannband, och tänkte att den kanske kunde passa damen. Att sätta på henne en hel huva känns rätt så dödsdömt, hon fullkomligt avskyr när det kommer saker mot hennes huvud. När jag rider med mössa kan jag inte ha den framför henne innan jag tar på den, då springer hon till skogs!
Men den här fick jag på relativt lätt, men sen fick hon en skräckupplevelse på väg ut till hagen, när det började blåsa lite i banden. Men nu får hon stå ett par timmar med den i hagen, så då kanske hon vänjer sig. (Stora frågan är om stallpersonalen får på den imorgon, men jag skrev en bruksanvisning på tavlan… 😉 )

20140612-131346-47626610.jpg 20140612-131346-47626199.jpgRidningen idag gick ganska så bra. Mini har vilat i två dagar, och idag red jag mest galopparbete. Hon var lite svår att få igenom i höger varv, när hon släppte till innersidan ville hon istället ta ut vänster bakben. Jag fick verkligen sitta i och hålla stenkoll på yttersidan, samtidigt som jag ställde henne åt höger. Tillslut blev det riktigt bra, och hon kom in fint mellan hjälperna utan att dra iväg framåt.

Jag hoppade faktiskt ett hinder som uppvärmning!! Det var ungefär 50 cm och Mini blev alldeles chockad första gången jag styrde mot. Matte hoppar?!? Men hon var så snäll och lugn, så det kanske jag gör någon mer gång. 😉

Ridskolan har visst gymkhana den här veckan, så det stod en bana uppe i ridhuset. Mycket intressant tyckte Mini, och bra tyckte jag för vi kunde använda hinderstöden som riktmärken, och även inramning i bytena!

20140612-131345-47625058.jpg 20140612-131344-47624385.jpgDär i bakgrunden ser ni det enorma klosshindret som vi hoppade! 😀

//Emma

En reaktion på ”Vuxenpoäng!”

  1. Jag hade en likadan huva på min flugkänsliga häst när vi red ute på sommaren. Funkade kanon, så det är ett tips om man har en häst som blir irriterad av flugor runt ögonen (när en vanlig mössa inte räcker). 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *