Sol och trötta hästar!

När jag kom till stallet idag stod det många trötta hästar i stallet. Underläppen hängde långt ner och små snarkningar hördes från en del av boxarna. Det har varit riktigt varmt idag och det är klart, hästarna blir nog också påverkade av att stå i gassande sol på dagarna.

Idag var en lugn dag planerat för Arras. Jag pysslade, klippte manen och ”dolade” en del. Vi var ut i skogen och där blev vi jagade av gigantiska insekter, det såg ut som stora getingar eller något. De var verkligen jobbiga och jag vart lite orolig när vi hade 4-5 stycken som surrade runt oss. Riktigt irriterande, vad kan det ha varit för något?

Imorgon och torsdag blir det dressyrande och på fredag ska vi gå ut alternativt tömköra lite utomhus. På lördag ska vi trimma igen och på söndag är det tävling. Det var så längesedan nu och jag gillar inte att ha för långa uppehåll, jag gillar att ha tävlingar titt som tätt för att inte bli ”ringrostig” 🙂

Imorgon har vi skolavslutning för våra nior och på torsdag går resten av skolans elever ut. Efter det är det bara en vecka kvar till midsommar och sommarlov även för min del!

Vad har ni för planer i sommar? Lediga? Tävla mycket?

/Maria

8 reaktioner på ”Sol och trötta hästar!”

 1. Är så knapert med tävlingar under ”sommarlovet”, annars gillar jag att tävla när det är varmt ute. Hellre det än minusgrader!

  1. Tråkigt att det inte är så många tävlingar! Ja men absolut, tusen gånger hellre nu än när det är kallt, brrr! Man får passa på!

   /Maria

 2. Bålgetingar kanske? Har vi haft här hemma. Äter visst upp de vanliga getingarna och ska vara ”vänligare” mot oss men ogillar värmen.

  1. Ja men det kan det kanske vara! Det kändes som att om man blir stucken så är min sista dag kommen, men vad skönt att den är vänligare 🙂 Den kan inte trivas så bra idag då i den här värmen!

   /Maria

 3. Vi har ett gäng obehagliga och stora insekter som hästarna hatar, vad de heter och vilken art de är vet jag inte! Men de kallas för allt i från helikoptrar/reaplan (eftersom de verkligen låter då de flyger) eller fäbroms/hästbroms eller liknande.

  De sätter sig på korset eller ovanför svansroten och tar ett stort bett om man inte får bort dem, och av hästarna att döma gör det ont, har aldrig själv blivit biten men har försökt få bort en vilket då inte var lätt, och för min egen säkerhet fick jag låta den vara (det delades ut en del sparkar av en panikslagen häst)
  Oftast dyker de bara upp de allra varmaste dagarna, och för mig har det gått ganska lätt att få bort dem.

  Det är rätt ovanligt att getingar och framför allt bålgetingar ger sig på hästar, så vida de inte blir trängda, men det är ju svårt att säga. I alla fall verkar det som att de här stora broms/blinning arterna är på frammarsch, jag har hört på flera håll i landet att det verkar bli fler och fler, ursh! Hoppas ni och hästarna slipper de allra värsta och största!

  1. Men fy vad läskigt 🙁 ja hoppas verkligen att de inte kommer att besvära oss i sommar…eller någon annan heller såklart! Fy för insekter som bits!

   /Maria

 4. Jag ska plugga hela sommaren med undantag för 2 veckor i Juli. Har precis påbörjat en kockutbildning som är 1 år. Men ska även tävla under helger, ska debutera med nya hästen i Juli. 🙂
  Våra hästar är också halvt sovande när vi tar in dem, fast man är väl själv halvdöd i värmen 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *