Kämpar-Mini!

Igår red även jag och Mini ett extremt svettigt pass för Anki. Inget av våra ridhus är ju isolerade (går det ens att isolera ett tält?), så det är bara att ladda vattenflaskan och börja svettas! 😉

Mini kämpade på riktigt tappert, hon hade ju trots allt gått ett nästan lika svettigt pass dagen innan i Sunne. Vi kollade av öppnorna som vi inte hade fått så bra på, men Anki var nöjd med de, så vi släppte det ganska snabbt. Sen fick jag fick rida in på en liten volt runt Anki och rida i en väldigt långsam trav, utan krav på samling eller stora steg. Jag fick också helt koppla bort hjälperna för att vi skulle se hur mycket Mini bar sig själv. Efter ett par varv fick jag börja fylla i med skänklarna och då skulle hon börja ta i mer, utan öka tempot. Jag skulle också fortsätta ha handen i kontaktläge, och hon fick inte börja dra i mig.
Efter en stund blev det riktigt bra! Vi fortsatte sen med att trampa henne lite. När Mini väl förstår så kommer det några riktigt bra steg! Målet just nu är att jag ska kunna ha henne ganska så rund i formen, och att hon inte får bli stark eller gå ur kontaktläget, samtidigt som hon åtminstone försöker trampa rätt med alla benen.

Vi kollade även av några byten och de blev bra. I slutet av lektionen gick vi över till piruettarbetet och oj vad Mini kämpade! Hon har så bra och rätt teknik, och vill så himla gärna göra rätt, och gör det alldeles för mycket! I vänster varv vill hon gärna gå in i en piruett hela tiden, så där fick jag rida två steg, sen ut i en öppna, tillbaks till piruett två steg, sen öppna igen. Det märktes att hon var väldigt trött i bakbenen sen, och det är absolut inte konstigt så ambitiös som hon är. Anki påpekade också att hon är relativt ung än så länge, och orkar helt enkelt inte. Men bara det att hon försöker så mycket som hon gör, och faktiskt aldrig protesterar är helt fantastiskt! Underbara Mini! 🙂

Maria filmade när vi gjorde piruetter häromdagen, ett klipp jag la ut på Facebook. Nu har inte alla tillgång till detta, eftersom det faktiskt finns personer som inte har ansiktsboken (!!). Jag hade dock tagit bort klippet från telefonen, så jag filmade helt enkelt av en annan telefon som spelade upp det. Därav kvalitén.. Men det syns väl lite?

1290797_733469920037776_1035648681_o 10433533_733470793371022_728279909_oFINA!

//Emma

2 reaktioner på ”Kämpar-Mini!”

  1. TACK! 😉 Va kul o se. Hon kommer göra super fina piruetter när hon blir lite starkare, verkligen på god väg! Riktigt kul att ni kommit så långt, kul att du utbildat en sån fin pålle, är du väl värd! Hjälper ju föga att man är en duktig ryttare om man inte har tillräckligt bra häst… Duktig ryttare vet jag ju sen tidigare att du är. Jag tycker det är väldigt kul att se o känna hur mkt ens häst utvecklas o stärker sig för varje månad vilket blir väldigt tydligt där ni befinner er nu. Tänker själv tillbaka (nu låter jag gammal) på när jag o Acca gick mellan msv b o msv a, va så himla kul. O oj så nöjd o glad jag var när vi lyckades debutera. Lycka till!

    1. Tusen tack Emelie! Det är som du säger verkligen jättekul nu när man märker skillnad bara på ett par månader. Och ja, extra kul när man har vart med från början med pållarna, det blir ju även ett kvitto på att man gör nånting rätt iallafall! 😉 Ha det så bra! 🙂 /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *