Svettigaste passet i år!

Idag red jag 45 minuter istället för 30 som jag vanligtvis brukar rida. Det var väldigt nyttigt och nödvändigt kände jag så det var toppen att det gick att ordna.

Vi fortsatte helt på föregående veckas träning då den verkligen gav mig mycket. Jag fick en ”aha-upplevelse” tycker jag. Det blev så tydligt att Arras inte ville vara helt och hållet i ramen och mellan hjälperna till 100%. Idag fortsatte vi alltså med övningen att rida in på en spikrak linje för att på Ankis kommando ställa i nacken åt höger eller vänster. Det viktigaste för oss är att Arras inte ställer/böjer från sadeln och framåt, utan bara de främsta nackkotorna. Samtidigt ska han skjuta på framåt och ha hela kroppen rak, i balans och i samling. Det här var nyttigt inte bara för arbetet rakt fram utan även för slutorna och för arbetet på volt.

Vi noterade att Arras, när jag ställer vänster, inte driver på ordentligt på höger sida utan stoppar upp en aning. Han stoppar gärna ut höger bak en aning också. När jag red i vänstervarvet på fyrkanten och sedan gick upp i passage och fick göra en halvbåge över ridbanan fick jag ställa aningen vänster innan jag gick upp i passage, här skjöt han in bogen en aning och även här måste han fram mer för ytterhjälperna. Det här kanske låter lite knasigt eller konstigt förklarat, jag vet inte, men hur som helst så blev det väldigt mycket bättre när jag fick in vänsterbogen upp på yttertygeln och ett tydligt driv med ytterhjälperna. Då kom han upp i passage utan problem näst intill av sig själv!

Anki tyckte att vi jobbade på bra och att det kommer bli riktigt bra om vi får fortsätta traggla lite med det här. Det är nog inget som tar en vecka utan lite längre tid. Men det kommer bli bra! Det var hennes slutkommentar 🙂 Arras blev såklart mer och mer tiger ju längre tid vi höll på. Han blev även mer och mer ”på gränsen” till att slå över och bli oridbar. Han gjorde några små utsvävningar men det hettade inte över helt vilket var skönt!

Till helgen åker vi till Vansbro och tävlar på söndagen, vi åker redan på lördag. Imorgon ska Arras få gå ut i skogen, det var ett tag sedan nu och han gick rejält hårt idag så det är han verkligen värd!

20140609-212009-76809046.jpg

Det droppade svett under magen på stackars Arras. Det var olidligt varmt i tältet idag!

/Maria

10 reaktioner på ”Svettigaste passet i år!”

 1. VAd härligt med ett ordentligt genomkörarpass! Då har ni fått extra mycket valuta för pengarna! 😉
  Har reflekterat över en sak. Ni skriver inte särskilt mycket positivt om det stall ni står i. Dåligt med ridhustider, kostar mycket, ni verkar få köpa mycket extra foder utöver det som finns, dåliga underlag, varma ridhus/tält. Varför byter ni inte stall? Jag vet att ni stått där länge och säkerligen hör till inventarierna, men i mina ögon borde man kunna kräva mer.

  1. Verkligen, det behövs ibland! Vi ser fram emot att åka ut till Anki i sommar och träna på som bara den 🙂
   Jo, en stor fördel med stället vi står på är att Anki kommer ut en gång i veckan. Det underlättar enormt att slippa lasta och köra iväg för att träna. Vi sparar tid och pengar på det. Om inte jag hade stått på Sörmon hade jag valt att stå hos Anki och just nu tycker jag att det är lite för långt för att åka varje dag dit ut. Speciellt vintertid (tyvärr annars är det GULD där ute). Jag trivs också väldigt bra med personerna jag har runt mig i stallet. Om jag skulle flytta så skulle jag packa med mig till exempel Emma och Christine m. familj 🙂 Givetvis finns det fördelar med stället där vi står också, men nytt underlag är något vi verkligen suktar efter nu, det är det mest akuta. Dyrt är det på de flesta stora ställena! Dessutom har jag mor och far som bor 1 km från stallet, mycket bra!

   /Maria

    1. Jag tror verkligen att det kommer att bli ett jättelyft för klubben när det nya underlaget är på plats! 🙂 /Emma

    2. Yes, jag har hört att det är på G så vi hoppas att det går i lås så snart som möjligt 😀 Det kommer bli grymt med nytt underlag!

     /Maria

 2. Misstänkte att det låga lite ”mjuka värden” bakom det. Helt förståeligt! Hoppas ni får bättre underlag så småningom 🙂

 3. Vilket ridhus/tält var inte olidligt igår med 30 graders värme och sol hela dagen? Det är ju bara isolerade som klarar av det och det är det inte så många som har. Men håller med om att det var brutalt varmt 😉

  1. Exakt. Det är bara isolerat som orkar hålla temperaturen på en någorlunda behaglig nivå. Det var nog fler en vi som svettades igår! Det var helt galet varm 🙂 Det susade i huvudet och jag gissar på att man druckit för dåligt under dagen för att klara av värmen optimalt! Var du nöjd med din träning Jennie?

   /Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *