Träningen igår!

Som vanligt efter en tävling så gick Anki igenom mina protokoll och jag fick säga vad som hade fungerat bra och vad som fungerat mindre bra. Nu var det ju främst bytena som inte blev som jag hade tänkt, så det ville jag komma igenom med hjälp av henne.

Mini var väldigt loss över ryggen redan från början, vilket var väldigt kul eftersom vi ändå hade tävlat i två dagar.
Vi var rätt så nöjda med traven, så efter en stund gick vi över till att trampa henne lite. Då går Anki snett bakom henne och hjälper till lite med ett spö. Mini kan verkligen göra sig hur kort som helst, men har lite problem med hur hon ska sätta fötterna i rätt takt. Men än så länge vill vi bara att hon aktiverar sig och visar att hon kan ändra sig, något hon inte alltid vill. Efter detta jobbet så blir hon väldigt mycket mer reglerbar i traven.

Jag fick liknande hjälp i galoppen, då fick jag rida runt Anki mot piruettgalopp, och så hjälpte hon med spöt för att aktivera bakbenen mer. Mini tog detta arbetet jättebra och hamnade helt rätt. Hon vill gärna slingra ut sig åt andra håll när man försöker komma åt henne, men nu kunde jag mest koncentrera mig på yttersidan, och när hon släppte till så blev det hur bra som helst.

Sen visade jag upp några byten, och visst bytte hon rena, fina byten. Men då två steg efter min hjälp och oftast fick jag be henne en gång till. Så Anki sa åt mig att korrigera henne med spöt en gång. Alltså att jag skulle peta till henne med det precis samtidigt som jag ger byteshjälpen med skänkeln. Som en förstärkning helt enkelt. Jag behövde bara göra detta en gång, i försöket efter gjorde hon ett superbyte exakt på hjälpen. Så svårt var det… 😉

En mycket givande och bra träning, men vi var precis sjöblöta efteråt, herrejisses vad varmt det var! Mini fick en dusch och kastade sig sen på rygg i boxen. Alla ni som har spånpellets vet att det fastnar väldigt bra på en blöt häst, och letar sig verkligen in i pälsen. Helt omöjligt att få bort ibland!
20140603-170435-61475495.jpg 20140603-170434-61474615.jpg 20140603-170435-61475927.jpg

//Emma

3 reaktioner på ”Träningen igår!”

  1. Skulle spöet ligga på ytrerbog då? 😉 min tjej är likadan i byte från höger till vänster liksom ett par steg försent hihi från vänster till höger behöver jag bara tänka byte så byter hon 😉 märks vilken sida som är stark xD hon är inte riktigt loss i inner i vänster varv men stärker henne mycket nu och stor skillnad efter bara 3pass 😀

    1. Jag la till det precis bakom skänkeln, så att det blir som en förstärkning liksom! 🙂 Funkade lika bra idag med! /Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *