En liten dipp..

Igår red vi för Anki och fick göra en övning som borde vara väldigt enkel, men som för oss var väldigt svår.

Vi red på 3/4-linjen i tältet, då får man inte så lång tid på sig på övningen som är min och Arras akilleshäl. Vi red rakt fram mot Anki, SPIKRAKT skulle det vara. På Ankis kommando skulle vi ställa antingen åt höger eller åt vänster men kroppen skulle gå fortsatt rakt, för att när det kändes bra till hundra procent, rida en sluta ut mot väggen. Det var ju bara det att Arras hade en hel del kroppdelar som inte ville gå rakt fram när jag ställde honom i nacken.

Vi höll på och tragglade med detta, jag ställde för mycket, bakdelen kom på sniskan. När han sedan ställde lagom och kroppen var på rätt plats, ja då greppade han inte tag framåt. PUST! Det var otroligt jobbigt och kandaret hade vi satt på till råga på allt så det var ett väldigt härjande och joxande med bettet också.

Igår kände jag mig faktiskt ganska kass. Jag kände att, vad sjutton, kan vi inte ens klara av det här med lätthet. Hur sjutton klarar vi av att genomföra lilla rundan när vi inte ens kan göra denna ”enkla övning”. Har vi missat grunderna totalt i 11 år? (Jag vet att jag överdriver) men ni vet känslan…

Men nu till något som var bra; passagen och piaffen var Anki och jag nöjda med. De var till och med uppvisningsbara, woho!

På´t igen och nästa måndag så ska vi glänsa om vi gör liknande övningar!

20140603-113026-41426612.jpg

20140603-113026-41426986.jpg

/Maria

4 reaktioner på ”En liten dipp..”

    1. Ja jag tror att för vissa hästar (Arras till exempel) är den riktigt svår. Hästen måste hålla sig helt inom ramen och hjälperna men samtidigt vara mjuk! Samtidigt som de han ska gå i hög samlingsgrad och i form! Svårt svårt!

      /Maria

  1. Har sett ett antal clinics, bl.a Adelinde, där ryttare som är med i landslagets A-trupp inte heller hade purenkelt med denna övning direkt. Så den är inte så enkel som man tror och helt klart så behöver du inte känna dig kass 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *