Tävlingen idag!

Kan sammanfattas med; mja.

Mini var inte alls med på att galoppombytes-hjälpen betyder att man lyssnar direkt. Utan snarare 5 meter efter. Jag sa till henne en gång på framridningen, att man faktiskt ska lyssna, men då slutade hon fungera åt andra hållet med.

Så inne på banan fungerade det mesta riktigt bra, förutom alla bytena. Som i B:5 är totalt 8 stycken. Låter som en bra kombo? Det är det inte kan jag säga! 😉
Men hon var åtminstone relativt framåt och inte alls matt! Det var ju ändå typ 25 grader varmt i ridhuset. Vi fick en salig blandning poäng, från 3 på serien, till 8,5 på inridningen. Med underkänt på alla byten utom ett, så är jag väldigt nöjd med att ha skrapat ihop 61,6% och kom första utanför placering. En start kvar (nästa helg) innan ett litet sommaruppehåll, då ska vi trimma byten, piruetter och lite tramp för att få igång henne lite mer!

20140601-210104-75664898.jpg Fin första sida iallafall!20140601-210104-75664561.jpg

Igår hittade jag henne på morgonen med en svullen fot, hon har ju ett sår i karleden efter senaste hoppningen. Hon var inte varm, inte öm (jag klämde och tryckte ganska brutalt!) och det la sig när jag red. Idag var hon inte svullen efter ridningen, men när hon hade stått några timmar var det värre. Jag valde att ta bort den ganska kraftiga sårskorpan (efter lite överläggande med folk), och drog på ett jodopax-omslag. Vi får se om det hjälper! Jag skulle gissa på att det kommit in skit under skorpan, och då måste det ju bort.

Fint?
20140601-205932-75572444.jpgVill även tillägga att Mini är hästen som sväller upp om man tittar på henne lite för länge, så jag tror inte att det är någon större fara. Blir det inte bättre så får jag ringa ut distriktet!

//Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *